24 éve a megbízható választás

Alakformálás: nem kell kés alá feküdni

Bár diétával és testmozgással sok eredményt lehet elérni, a kisebb, makacs zsírpárnák ellen ezek sem mindig jelentenek megoldást. Cikkünkben bemutatjuk az alakformálás – az egy-egy testtájon felhalmozódó zsír eltávolításának – ma ismert leghatékonyabb eszközeit.

Bár maga a túlsúly elsősorban diétával és testmozgással küzdhető le, a súlyfelesleg leadása önmagában még ritkán vezet tökéletes alakhoz. Bár a fogyókúra célja mindig a „zsírégetés”, fontos látni, hogy ez sosem jelenti a testzsírszázalék nullára csökkentését, hiszen az már a kóros soványság állapota lenne. Valójában az ideálisnak tartott női test szépségét a zsírszövetek arányos eloszlása adja.

Lehet-e csak hasról fogyni?

Zsírbontás műtét nélkülAzt hogy a kis mennyiségű testzsír hogyan oszlik el, nagyrészt a genetika határozza meg: a nők egy részénél természetesen a homokóraszerű testalkat, míg másoknál a zsírszövetek kevésbé koncentrálódnak a csípő, a mellek, a fenéktájék és combok környékére. A has körüli „úszógumi” nem feltétlenül az elhízottság jele, előfordul egyébként vékony, alacsony testtömegindexű nőknél is. Szintén egy, nem kizárólag az elhízással összefüggő jelenség a narancsbőr (cellulit): ezt a kis mennyiségű zsír egyenetlen, a bőr felsőbb rétegeiben való felhalmozódása okozza.

Gyakori tévhit, hogy a zsír lokálisan „égethető”, azaz ha például a hasról szeretnénk fogyni, hasizom-gyakorlatokkal, vagy akár speciális diétával elérhető, hogy csak innen tűnjenek el a zsírpárnák. Valójában a fókuszált edzés csak az izmokat képes növelni az adott testtájon. A zsír – csakúgy, mint diéta esetén – bármilyen testmozgás hatására az egész szervezetből azonos arányban csökken. 

Lokális zsírégetésre csak alakformáló, zsírbontó kezelésekkel lehetséges. Ezeket általában azok választják, akik nem kifejezetten túlsúlyosak, de lokálisan szeretnék eltüntetni a kisebb zsírpárnákat a derék és a has környékén, szert téve így a kívánt, íves testalkatra, illetve azok, akik a narancsbőrt tüntetnék el.

Mi az a zsírbontás?

Az alakformálás (szemben a zsírleszívással) műtét nélküli szépészeti kezelések összefoglaló neve. Céljuk elsősorban a kisebb zsírpárnák lebontása, másodsorban a bőr feszesebbé tétele, az izmok stimulálása. A ma elérhető egyik leghatékonyabb alakformáló kezelés az ultrahangos zsírbontás. A kezelés során egy alacsony frekvenciájú ultrahangfejet használnak, amely vákuumbuborékokat hoz létre a sejtek közötti térben, túlnyomás alá helyezve és lebontva a zsírsejteket. A zsírbontás eredményeit erősíti, ha a kezelés egyben az anyagcserét is fokozza, hiszen a lebomlott zsírsejteknek a természetes anyagcsere-folyamatokkal kell távoznia a testből. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a széttört zsírsejtekből kiáramló zsírt egyszerűen felveszi a többi zsírsejt. A zsírbontást emiatt érdemes például a keringést serkentő masszázzsal kombinálni. Megfelelő eljárásokkal – amelyek szintén történhetnek ultrahanggal, de eredmény érhető el hagyományos mechanikus masszázs vagy infravörös fényenergia segítségével is – serkenthető a nyirok-keringés, lebomlott zsír ezen keresztül távozik a szervezetből.

Ahogy a hagyományos fogyókúrák, az alakformálás sem egyik napról a másikra hoznak eredményt, de egy hónap alatt, heti egy-két kezelés után már látványos eredmény érhető el: alkattól függően 5-6 cm-nyit –több mint egy ruhaméretnyit – is karcsúsodhat. A kezelések további előnye, hogy fájdalommentesen, műtéti hegek és gyógyulási idő nélkül érhető el velük eredmény – mindenképpen hatékony és biztonságos alternatívái a sebészeti beavatkozásoknak.

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek