Bőrgyógyász kongresszuson jártunk

Dr. Lukácsi Andreával beszélgettünk újdonságokról, lehetőségekről, érdekességekről.

Idén XVIII. alkalommal került megrendezésre a Magyar Dermatológiai Társulat Kozmetológiai kongresszusa, mely a tudományos előadások mellett gyakorlati kurzusokkal is segítette a legkorszerűbb esztétikai és bőrsebészeti beavatkozások elsajátítását. Szó esett többek között az acne komplex kezeléséről, a mimikai ráncok csökkentéséről és töltőanyagok felhasználási lehetőségeiről, arról hogy milyen újdonságok vannak a lézerek területén, a szemhéjfiatalítás és a tokakezelés legújabb módszereiről.

 

 

 

 

 

Milyen újdonságokkal találkoztak a kongresszuson?

A bőröregedés anatómiájának megismerése által egyre inkább teret hódítanak a töltőanyagokkal végzett "arc-szobrászati" módszerek. A lézerek között egyre több a kombinált lézerkészülékek száma, melyekkel több ponton tudunk beavatkozni a bőr kollagéntermelésének folyamatába, egyre hatékonyabb gépek kerülnek forgalomba, melyek non-invazív módon képesek fiatalosabbá varázsolni bőrünket. A szemhéj fiatalításban szép eredményeket lehet elérni a plazma technológiával végzett kezeléssel.

Milyen workshopon vettek részt, mit tudnak hasznosítani a további munkájuk során?

A workshopok közül  - a mimikai ráncok csökkentése injekciós kezeléssel - elmélete és gyakorlata felfrissítette korábbi anatómiai ismereteinket és gyakorlati tudásunkat tovább bővítette. Lehetőségünk nyílt megtekinteni egy arcdiagnosztikára alkalmas készüléket, mely segítségünkre lehet a bőrhibák (öregségi foltok, kórosan tágult erek, fénykárosodott bőr) feltárásában, ezáltal a terápiás terv felállításában, valamint a kezelés hatékonyságának követésében.

Mi volt a legérdekesebb dolog, amivel találkozott?

Számomra a legérdekesebb dolog kevéssé az esztétikához kapcsolódik, inkább tudományos jellegű: egyfajta ér eredetű rosszindulatú daganat sikeres lézeres kezelése volt az egyik, valamint a szemhéj körüli bőrgyulladás okaként szóba jöhetnek a levegőben szálló illatanyagok (elsősorban a drogériákban a levegőbe került parfümök) is, mely esetleg magyarázatot adhat egy "rejtélyes" allergiás kiütésre.

 

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek