Férfiasan szépnek lenni???

Szépségápolás a férfiak életében

A szépségápolás az idő folyamán rengeteget fejlődött és hosszú úton jutott el napjainkig, amikor a testkultusznak szinte már semmi sem állhat útjába. Ma már a különféle kozmetikai kezelésektől kezdve a plasztikai műtétekig rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy széppé varázsoljuk magunkat. Ennek a foylamatnak a haszonélvezői nem csak a gyengébb nem képviselői közül kerülnek ki, bizony egyre nagyobb számmal kívánják a férfiak is élvezni a szépség örömét.

A férfiak kapcsolata a szépségápolással nem újkeletű, a különböző korszakokban, kultúrákban más és más volt. Az adott kor esztétikai normáinak megfelelően különböző fejlődéseken ment keresztül. Már az ókori egyiptomban is sok időt fordítottak a szépségápolásra a tehetősebb férfiak, illatos fürdőkkel és kenőcsökkel ápolták testüket és simára borotválták fejbőrüket. Az antik görög és római kultúrákban szintén nagy hangsúlyt fektettek az ápolt, izmos külső megteremtésére, a kor szépésgideáljának való megfelelésre. A középkorban főként vallási nyomásra erőteljesen háttérbe került a szépségápolás, de a reneszánsz korban újra terethódított magának az ápolt külső. A történelem során hol előtérbe került hol háttérbe szorult a szépségápolás fontossága, mára viszont rendkívül nagy jelentőséggel bír minden ember életében. A mai férfi odfigyel az öltözködésére, ápoltságára, egészségesen él és törödik magával, ellentétben a hetvenes-nyolcvanas évekre jellemző szőrös, durva, macsó-korszakkal, ahol a jó megjelenés még szégyelni való gyengeségnek számított. Bátran állíthatjuk, hogy ma a férfiak megítélésében úgyanolyan fontos szerepet játszik az ápoltság, mint a nők életében.

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek