24 ÉVE MEGBÍZHATÓ VÁLASZTÁS

Fibróma eltávolítás

A fibróma kötőszöveti sejtekből álló jóindulatú szöveti burjánzás, mely a test bármelyik részén megjelenhet. A bőrön található fibrómák jellegzetes puha, nyeles, barnás színű elváltozások, amelyek a bőrfelületen általában csoportosan helyezkednek el. Leggyakrabban a nyakon, mellkason, a hajlatokban (pl. hónalj vagy lágyék területen), a mellek alatt vagy a szemhéjon alakulnak ki.

Fibróma kialakulása

Hogy miért alakulnak ki, ennek pontos oka nem ismert, de valószínűleg örökletes, és előfordulását hormonális tényezők is befolyásolhatják. Fibrómák mindkét nemnél előfordulhatnak, de a nőket (leginkább a változó korban lévő nőket) gyakrabban érintik ezek a bőrön kialakuló kinövések. Aki hajlamosabb rá, annak  akár száznál több ilyen apró kinövés is lehet a testén.

A legtöbb esetben nem okoznak fájdalmat vagy problémát, legfeljebb esztétikailag lehetnek zavaróak. Előfordulhat viszont, hogy irritációnak kitett területen helyezkednek el, folyamatosan ékszerhez, ruhadarabhoz dörzsölődnek, beleakadhatnak valamibe, borotváláskor kellemetlenséget okozhatnak. Ilyenkor akár begyulladhatnak, be is vérezhetnek. 

Fibróma eltávolítása

A fibróma eltávolítása többféle módszerrel lehetséges. A Bársony Orvos-Esztétikában bőrgyógyászaink lézerrel vagy plazmával végzik a beavatkozást.

A fibrómák eltávolításának gyorsasága nagyságuktól és mennyiségüktől függ. A kisebb fibrómák nem igényelnek érzéstelenítést sem.  A nagyobb elváltozások esetén helyi érzéstelenítő injekció beadását követően történik az beavatkozás. Eltávolításuk minimális kellemetlenséggel jár és mindössze pár percet vesz igénybe. A beavatkozások általában szövődménymentesek és heg nélkül gyógyulnak.

A legideálisabb időszak az eltávolításukra a késő őszi, téli időszak. Természetesen ilyenkor is nagyon fontos odafigyelni a kezelt terület fényvédelmére!

Bejelentkezés fibróma eltávolításra bőrgyógyászainkhoz >>

barsony.hu - Prospektus
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek