25 ÉVE MEGBÍZHATÓ VÁLASZTÁS

Hámlasztás vs. lézeres szőrtelenítés

Az otthon végezhető kémiai hámlasztás ma már szinte rutinnak számít. Mégis, hogyan kapcsolódik ez a lézeres szőrtelenítéshez? 

Az arc hámlasztáson túl egyre többen használják karon, lábon, bikinivonal vagy hát területen, kihasználva a hámlasztás pozitív tulajdonságait. Akik szőrtüszőgyulladással vagy szőrbenövéssel küzdenek a mindennapokban folyamatosan keresik a megoldást problémájukra. 

Hogyan is hatnak a hámlasztók? 

A bőr természetes megújulási folyamata során az elhalt hámsejtektől megszabadul. A folyamat nem mindig zökkenőmentes például a napkárosodás, a bőr öregedése vagy genetikai hajlam miatt. A hozzánk forduló páciensektől is gyakran halljuk, hogy bőrük fakóvá vált, száraz, húzódik vagy pattanások jelentek meg egy-egy területen. Ez pedig nem csak az arc területét érintheti. 

Hámlasztással a természetes bőrmegújítási folyamatok helyreállíthatóak. A hámlasztók hatással vannak a ráncokra és a pigmentfoltokra is. Az otthoni hámlasztás alapvetően egy jó lehetőség és hatékony bőrápolási technika, de ha lézeres szőrtelenítésre készülünk nagyon körültekintően kell alkalmazni vagyis inkább nem alkalmazni a kezelés előtt akár már hetekkel! 

Hámlasztás szempontjából különböző típusú savakkal találkozhatunk:  Az AHA és a PHA vízben oldódó savak. Az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről távolítják el. Hatására a bőr fiatalossá, üdévé válik. A legismertebb AHA savak glikolsav, tejsav, mandulasav. PHA savak közül a gluconolactonet és a lactobionsavat érdemes kiemelni, melyek érzékeny vagy rosaceás bőr esetén is megfelelő választásnak bizonyulhatnak. A BHA zsírban oldódó sav, a pórusok mélyére hatol. Az elhalt hámsejteket a pórusok mélyéről távolítja el, szabályozza a faggyútermelést. A legismertebb BHA sav a szalicilsav. 

Mely testrészeken használható hámlasztó? 

A legismertebb és legkézenfekvőbb az arc terület. Azonban sokan használnak hámlasztókat a szőrbenövések, illetve a szőrtüszőgyulladások elkerülése érdekében a választott szőrtelenítési módszer (borotva, gyanatázás) előtt. Ha valaki mégis lézeres szőrtelenítő kezelést választ, akkor a hámlasztást a kezelés előtt abba kell hagyni! AHA sav esetén 2 héttel! BHA és PHA sav esetén 2-3 nappal. 

Miért kell időben abba hagyni a hámlasztást lézeres szőrtelenítés esetén? 

Az AHA savval történő hámlasztás fényérzékenyít, ezért is kell fényvédőt használni mellette és nyáron nagyon körültekintően használni. Különösen fontos, hogy ha az arcon kívül egyéb testrészen is használjuk, mindig használjunk fényvédőt, ha hámlasztunk. A lézeres szőrtelenítő kezelés fényérzékenyítő kezelés ezért kulcsfontosságú az AHA sav elhagyása a kezelés előtt már hetekkel:  arcon, karon, lábszár vagy bikinivonal esetében. Így elkerülhetünk számos kellemetlenséget. Nem kell pigmentfolttal vagy a bőr megégésével számolnunk. 

A BHA és PHA savak ugyan nem fényérzékenyítenek, de a lézeres szőrtelenítő kezelés hatására irritáció léphet fel, ha nem tartjuk be a 2-3 napos szabályt. Ebben az esetben fokozott bőrreakcióval is számolhatunk. 

Lézeres szőrtelenítés után pedig kerüljük a napfényt és használjunk fényvédőt. Ez kiemelten fontos. A savakat pedig tegyük kicsit félre a kezelés után is legalább 2 hétre. 

barsony.hu - Prospektus
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek