25 ÉVE A MEGBÍZHATÓ VÁLASZTÁS

Hatékonyság és biztonság! - Lézeres szőrtelenítés Alexandrite lézerrel

Azzal ellentétben, amit sokan hangoztatnak, a testszőrtelenítés nem az utóbbi évtizedekben vált népszerűvé, már több ezer éve létezik. A lengén öltözött egyiptomi nők az egész testüket epilálták. A szőrtelenítés régmúltra tekint vissza, így a kérdés nem az, hogy alkalmazzák-e nők és férfiak, hanem hogy milyen módszert választanak.

A szőrtelenítésről számokban!

Egy átlagos nő élete során 7718 alkalommal szőrtelenít és akár 2,5 millió forintot is elkölt arra, hogy a nem kívánatos szőrszálaktól megszabaduljon. Felmérések szerint a nők 58%-a borotvát használ szőrtelenítéshez, melyet 2-3 naponta kell alkalmazni a sima bőr eléréséhez.

A lézeres szőrtelenítés hosszútávú befektetés, mely összességében nem drágább, mint bármely otthoni eljárás ha azokra az évekre vetítjük, melyekben szőrtelenítést végzünk vagy végeznénk.

A szőrtelenítések költsége
 

A szőrtelenítéssel eltöltött idő az alábbi diagram szerint alakul a nők életében:

A szőrtelenítéssel eltöltött idő

 
A biztonság kérdéséhez hozzátartozik a kezelés időzítése

Fontos tisztázni, hogy a lézeres készülékek működési mechanizmusában nincs lényeges eltérés. Az éltérés a fény hullámhosszában mutatkozik meg. A lézeres szőrtelenítés esetén annál hatékonyabb a kezelés, minél nagyobb kontraszt van a szőr és a bőr színe között. A kezelés szempontjából a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a szőrszál minél sötétebb, míg a bőr minél világosabb. A klinikánkon használt Alexandrit lézer kifejezetten a pigmenteket célozza meg. Minél több a pigment a szőrszálban, annál több nyelődik el benne a fénysugárból.  Ez a típusú végleges szőrtelenítés nem hatékony olyan szőrszálak esetén, amelyekben nincs pigment vagy csak nagyon kevés pigment található benne (ősz szőrszálak, szőke vagy világos szőrök). 

A legnagyobb kontraszt a bőr és szőr színe között az őszi-téli és a kora tavaszi időszakban van. Ezért is végezzük lézeres szőrtelenítő kezeléseink 80%-át ezekben az időszakokban. Ha valaki tartja a fényvédelmet, akkor a nyári kezelés is lehetséges, bizonyos testrészek esetén. Erre vonatkozó részletes információt a klinikán dolgozó kolléganőink tudnak adni.

Az orvosi konzultáció és a teszt kezelés tapasztalata alapján (ez minden új terület előtt kötelező) történik a lézer erősségének beállítása. Minél sötétebb a szőr és minél világosabb a bőr annál nagyobb energiával lehetséges dolgozni úgy, hogy a kezelésnek nem alakul ki mellékhatása, például pigmentáció és a  maximális hatékonyság elérése mellett . Ezáltal a szőrtüszőt érő energia ténylegesen olyan hatásfokú, hogy nem képes többet szőrszálat termelni.

Mivel fényenergiával dolgozó kezelésről van szó, ezért nemcsak a kezelés előtt, de utána sem javasolt a napozás legalább 3-4 hétig. Amikor szabadba megyünk, akkor pedig minden esetben fényvédő krém használata szükséges. Ezért is a fenti időszakok a legalkalmasabbak a kezelésre. Jól hangzik, hogy bátran lehet lézeres szőrtelenítést végezni nyáron is, de ebben az esetben a kezelés veszíthet a hatékonyságából és nagyobb a mellékhatások esélye is.

Miért az Alexandrite lézert választottuk?

Ezt a típusú lézert kifejezetten szőrtelenítésre tervezték, amely nagy energiájú fényt bocsát ki egy alexandrit kristályon keresztül. Amint a fény áthalad az alexandrit kristályon, 755 nanométeres vörös fénysugár keletkezik. A fénysugár hossza határozza meg, milyen milyen mélységben hatol a bőrbe a lézer. A lézer által kibocsátott nagy energiájú fény hőenergiává változik, melynek hatására a szőrtüsző működése leáll. A hatékony szőrtelenítéshez a lézer fényenergiájának a szőrszál pigmentanyagában kell elnyelődnie, mely közvetlenül a szőrtüszőbe vezeti a hőt. Az Alexandrit lézer hatásmechanizmusa egyedülálló, hisz a bőrre kerülő fény és hő kizárólag a szőrszál pigment-tartalmában nyelődik el, így a környező bőrt és szöveteket sértetlenül hagyja.

A kezelést több alkalommal végezzük (4-8 kezelés), mivel a lézer fény kizárólag a növekedési fázisban lévő szőrszálakra képes hatni, melynek végei a bőrfelszín felett néhány mm-rel már jelen vannak.

 A kezelés a szőrtüsző növekedési fázisának kezdeti szakaszában a legeredményesebb, akkor amikor a szőrszál és a szőrtüsző között kapcsolat van. Előfordulhat, hogy néhány év elteltével 1-1 fenntartó kezelés szükségessé válhat. Több, mint 24 év tapasztalata és 60 000 elvégzett lézeres szőrtelenítés után bátran állíthatjuk, hogy nagyon kevés páciensünknek van csak szüksége 7-10 év után fenntartó kezelésre.

Lézeres szőrtelenítés szempontjából 100%-os megoldás nem létezik, de 90+%-os igen! Mi erre törekszünk, melyet úgy érhetünk el, hogy a kezelésspecifikus tulajdonságokat figyelembe vesszük és alkalmazzuk. Ebben pedig kulcsfontosságú az időzítés, a bőr és a szőr színtípus pontos meghatározása és a megfelelő energiával történő kezelés.

 

Lézeres szőrtelenítés akció

barsony.hu - Prospektus
Bársony magazin
Beszélgetés Farkasházi Rékával
A legtöbben a Barátok köztből ismerik, pedig Farkasházi Réka élete csak a sorozat után indult be igazán: színházi szerepek, drámapedagógia, kortárs...
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek