Hialuronsavas töltés, mimikai ráncokat célzó kezelés? Mit válasszak?

A hialuronsav a bőr és a kötőszövet alap építő eleme. Majdnem minden szövetben megtalálható, viszont mindenhol más a szerepe. Az izmokban és a bőrben a rugalmasságért felel, az ízületeknél pedig jelentős hatása van az ízületi kopás elleni védelemben, fontos szerepet játszik a gyulladások csökkentésekor és a sebgyógyulási folyamatokban is.
A kötőszövet sejtközötti állománya kollagénből, elasztinból és hialuronsavból áll. A kollagén biztosítja a bőr alap megtámasztását (a vázat), az elasztinnak köszönhető a bőr rugalmassága (a mimikai mozgások után a ráncok kisimulnak), a hialuronsav pedig vizet raktároz. Ennek köszönhető a bőr hidratáltsága és az arc kontúrjának megtartása.
A kor előrehaladtával mindhárom elem mennyisége, termelődése csökken. A töltőanyagok szerte a világban nagyon népszerűek, mert segítenek a bőr öregedési folyamatait visszafordítani. Az egyes töltőanyagok az arc feltöltésére, az orcák megemelésére, az ajkak teltebbé tételére, a ráncok kisimítására, és a hidratáltság helyreállítására használhatók. A kezeléstől és a használt hatóanyag minőségétől függően az eredmények akár 24 hónapig fennállhatnak.

A bőr kollagén és hialuron tartalma

 

A hialuronsav hasonló hatású, mint a kollagén I. típusa, vagyis segít a bőr feszesen tartásában. A hialuronsav egy vízmegkötő anyag, vagyis saját tömegének akár ezerszeresét is képes a vízből magába zárni, így a bőrben tartani a nedvességet.
A hialuronsav is 25 éves kor után elkezd csökkeni a bőrben, de ennek az esésnek a mértéke még a kollagénnél is nagyobb. A hialuron pótlása kiemelkedően fontos a fiatalos arcbőr érdekében.
Tudományos kísérletek bizonyították, hogy hialuronsavas töltés hatására beindul a bőrben a kollagén szintézis is. Így a kezelt területek megfiatalodnak.

 Kinek ajánljuk a hialuronsavas kezelést?

Ajakfeltöltés hyaluronsavval

Minden olyan 25-30 év feletti nőnek és férfinak, aki műtét nélkül egy természetes, biztonságos eljárással szeretnék megőrizni bőrük fiatalságát vagy korrigálni a kisebb ráncokat.

Miért ilyen fiatalon? 

A kezelést azelőtt érdemes elkezdeni, mielőtt a bőr megtörne és a felszín alatt átrendeződnének a kollagén rostok.

Hogyan történik, mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés érzéstelenítéssel kezdődik, ez után 20-30 percet vesz igénybe, utána vissza lehet térni a napi teendőkhöz. Így akár egy ebédszünetben is elvégezhető.

Milyen hialuron tartalmú töltőanyagot válasszunk?

A minőség számunkra nem kompromisszum! A mi választásunk a JUVÉDERM®!

  • A JUVÉDERM® a világelső márka a hialuronsav(HA) tartalmú töltőanyagok piacán.
  • A JUVÉDERM® eredményei akár 9-24 hónapig is fennmaradhatnak a kiválasztott kezeléstől függően.
  • A JUVÉDERM® a bőr alatti szövetekbe kerülve természetes megjelenést biztosít.

Hyaluron feltöltésMi történik akkor ha a hialuronos töltés önmagában nem elég? Ne essen kétségbe! Erre is van biztonságos megoldásunk!

Míg a hialuronos töltés az állandó, izommozgás nélkül is jól látható ráncok kisimítására alkalmas. A BTX-szel képesek vagyunk a dinamikus, úgynevezett mimikai ráncokat kezelni. Ha mindkét típusú ránccal rendelkezik, akkor plasztikai sebészünk vagy bőrgyógyászunk a két hatóanyag kombinációjának segítségével állítja össze az egyénre szabott kezelési tervet, mellyel a tökéletes eredmény garantálható.

A hialuronsav már a bőr megfelelő rétegébe juttatást követően feltölti a barázdákat. Az eredmény azonnal látható. A mimikai ráncokat célzó injekciós kezelést követően azonban várnunk kell néhány napot, amíg a befecskendezett hatóanyag reakcióba lép az idegsejtekkel és meggátolja az ott lévő izom és az ideg között ingerület átvitelt, vagyis kiiktatja az izommozgást.

Tudtad? Néhány érdekesség a hialuronsavról:

  • Fül-orr-gégészeti alkalmazás: a hialuronsavat nyálkahártyán ugyanolyan hatékonysággal lehet alkalmazni, mint belsőleg vagy külsőleg. Hatását azáltal fejti ki, hogy nedvesen tartja a nyálkahártyát, annak funkcióit javítja, ezáltal segíti a különböző kórokozók, allergének, szennyező anyagok kiürülését. Hialuronsavas kezeléssel csökkenthetők bizonyos krónikus légúti panaszok. Támogatja a nyálkahártya regenerálódását műtétek vagy műszeres beavatkozások után, vírus és bakteriális fertőzések esetén felgyorsítja a gyógyulást.
  • Kiegészítő kezelésként a hialuronsav jó hatással lehet fülkürt hurut, gennyes középfülgyulladás, nátha és orr nyálkahártyát érintő gyulladások esetén.
  • A hialuronsavat régebben állatmaradékokból nyerték ki, mint kakastaréj vagy tonhalszem. Ma már szerencsére fermentációs technikákkal, hialuronsav baktériumokkal tenyészthető ki.
  • Táplálkozásoddal is segítheted a hialuronsav szinted megóvását: a hialuronsav kiváló forrása a hús- és a csontleves, a kocsonya, de a citrusfélék, a káposzta, a vörös gyümölcsök, az édesburgonya, a banán, sőt a vörösbor is nagy mennyiségben tartalmaz hialuronsavat.
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek