Hogyan tovább?

A kialakult visszérbetegségek kezelési lehetőségei

Kezdetben a visszértágulatok megjelenése inkább csak esztétikai problémát jelent, amit kellemetlen tünetek kísérnek. Ilyen tünetek a megduzzadt boka, az elnehezülő, fáradt láb, az éjszakai lábikragörcs vagy a gyakori bőrviszketés. Ezek a kellemetlen tünetek kezelés hiányában olyan súlyos vénás betegségek kialakulásához is vezethetnek, mint a mélyvénás trombózis, az ödéma, a lábszárfekély, vagy az életfontosságú erek elzáródása (pl.tüdőembólia). 

Módszerek a visszértágulat kezelésére:

  • Vénás keringést javító gyógyszeres kezelés.
  • Visszér fizikai elnyomása rugalmas harisnyával vagy fáslizással. A harisnya kívülről az egész lábszárat összenyomja. A vénák kiöblösödései, tágulatai a nyomás révén sokkal kisebbekké válnak, így a bennük levő billentyűk ismét érintkezni tudnak egymással, visszaáll a normális véráramlás.
  • Speciális lézerrel jól kezelhetőek a bőr alatti hálózatos hajszálértágulatok. 
  • Erőteljesebb rajzolatú, vastagabb visszerek esetében az injekciós (szklerotizáló) kezelés hatékonyan alkalmazható. A gyógyszer helyi befecskendezésével elzárják (szklerotizálják) az ereket.
  • A nagyobb vénák esetében sebészeti úton kimetszik a tágult visszereket.

 

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek