25 ÉVE MEGBÍZHATÓ VÁLASZTÁS

Megereszkedett szeméj? Megoldás műtét nélkül!

A szemhéj bőrének megereszkedése gyakori panasz, mely nemcsak nőket, de férfiakat is érint. Az emberek általában nem születnek logó szemhéjjal, ez az évek előrehaladtával alakul ki, mivel a bőr elveszíti rugalmasságát. A kollagéntermelés csökkenése ezen a területen is pont úgy jelentkezik, mint a test bármely pontján, illetve itt alapvetően is kevesebb az elasztikus rost. Az arcbőr, valamint a szem körüli bőr pedig egyre rugalmatlanabb, ráncos és petyhüdt lesz. A szemhéj bőre egyre több ápolást, valamint egyre trükkösebb sminkelést igényel. A folyamat már a 30-as életévekben elindul.

A keleties szemtípus alkati adottság, mely eredetileg is duzzadtabb hatást kelt és a szemet is jobban takarja. Ezenkívül a duzzadt szem valamilyen betegségre is utalhat, ami a vesét vagy a pajzsmirigyet érinti.  Bizonyos idegrendszert érintő betegségek is csökkentik a szem izmainak tartását. Életmódbeli szokások miatt is kialakulhat szemduzzanat.  A kevés folyadék- és a túlzott sófogyasztás is állhat a petyhüdt szemhéj hátterében. Ha a probléma akut módon lép fel, érdemes szakorvossal kivizsgáltatni.

Előrehaladott állapotban a megereszkedett szemhéj, akár a látást is zavarhatja a túlzott bőrtöbblet miatt.

Szemhéj feladata

Legfontosabb feladata az emberi látószerv védelme. A felső szemhéj vékony bőre védi a szemet a mechanikai sérüléstől, az erős fénytől és hőtől. A szemhéj pislogó mozgása akadályozza meg a szem kiszáradását. A szemhéj egy jól működő precíziós rendszer része, mely szükséges az éleslátáshoz is. A szemhéjbőr többlet viszont nem lát el semmilyen plusz védelmi funkciót, azonban gyakran okoz esztétikai problémát vagy akár a látást is zavarhatja.

A megereszkedett szemhéj által az arc idősebb kinézetű. Akár a normál látómezőt is csökkentheti. Fáradság esetén kifejezetten nehéz “tartani” a szemhéjat, illetve a szemhéj súlya miatt is hamarabb érezhetjük magunkat úgy, hogy elfáradtunk, ez egy ördögi körhöz vezet.

A csüngő szemhéj következtében kevesebbet pislogunk, így jobban kiszáradhat a szem, érzékenyebb lesz és hajlamosabbá válhat gyulladásokra. Emellett az összefekvő bőrrétegek között is kialakulhat gyulladás, pl. ekcéma, vagy ha porral szennyeződik, bakteriálisan felülfertőződhet.

Szemhéj plasztika helyett plazmakezelés

A kezelés mely műtét nélkül kezeli a megereszkedett szemhéjat. A kezelésre használt készülék a környező levegő ionizálásával plazmaenergiát hoz létre. A gáz-ionizáció által termelt plazma szumblimálja (elpárologtatja) a felületi szöveteket.  A kezelt pontban a bőr és a benne lévő kollagén zsugorodik. Ezután pedig beindul az új kollagén termelése. A bőrfelület zsugorodása és a feszesedése következtében szemmel láthatóan csökken a bőrfelesleg. Csökken a szemhéj megereszkedése, illetve ráncosodása.

A plazmakezelés nem jár műtéti beavatkozással, nincsenek hegek vagy varratok. Nem kell jelentős fájdalommal és felépülési idővel számolni. A kezelés helye 5-7 nap alatt gyógyul, helyén feszesebb bőr keletkezik.

Néhány otthoni praktika, amit segítségül hívhatunk, ha szemkörnyék ápolásról van szó:

Hidegvizes borogatás, jégkocka, koffein, aloe vera gél (amennyiben nem vagyunk rá allergiások), különböző -  gyógyszertárban kapható termálvizes sprayk akár útközben a szemhéjra permetezve is gyors segítséget nyújthatnak.

Nézze meg a szemhéj fiatalító plazmakezelést, mely kezeli a megereszkedett szemhéj problémát!

 

barsony.hu - Prospektus
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek