24 ÉVE MEGBÍZHATÓ VÁLASZTÁS

Szőrtelenítés nyáron? IGEN!

Végezhető-e nyáron is a lézeres szőrtelenítő kezelés?

A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt most sokaknak elmaradt a lézeres szőrtelenítő kezelése. Amikor megtörténik az újra nyitás biztos roham várható, hiszen ez az a kezelés, ami hatalmas mértékben megkönnyíti a nők mindennapjait, legfőképpen a nyári időszakban.

Dr. Lukácsi Andrea bőrgyógyász szerint az alábbiak a legfontosabb tudnivalók a nyári időszakban végzett lézeres szőrtelenítésről.

Az idei év számunkra is egy nagyon különleges év lesz, a kialakult egészségügyi helyzetben tolódnak a már megkezdett kezelések. 

Régi és leendő új pácienseink most is kérhetnek kezelési időpontot, de természetesen ezek változhatnak annak megfelelően, mikor tudjuk elindítani újra a központjainkat. Addig is lehet online vagy telefonos konzultációt kérni minden hétköznap 8-16 óra között, illetve a webshopunkon meg lehet vásárolni az aktuális kedvezményes ajánlatainkat. 

Vásárlás ikon


LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS WEBSHOP

 

A nyitás után folytatjuk a megkezdett kezeléseket és természetesen indítjuk az újakat.  Intenzív időszakra számítunk, ezért már most szeretnénk segíteni pácienseinknek, hogyan tudják biztosítani azt, hogy alkalmasak legyenek nyáron is a lézeres szőrtelenítésre.

Végleges lézeres szőrtelenítés
A már megkezdett szőrtelenítő kezelések közötti nagyobb szünet egyáltalán nem okoz problémát, ugyanis a növekedési fázisban kezelt szőrszál, mely már kihullott nem nő újra. Ez a lényege a végleges lézeres szőrtelenítésnek. A lézerrel kezelt szőrtüsző bizonyítottan nem termel többé szőrszálat. Azok a szőrszálak nőnek ki, melyek az előző kezelés alatt nyugvó állapotban voltak, nem volt lehetséges kezelni őket. Most ezeken lesz a sor a következő alkalommal. Természetesen, akit zavar, hogy szőrszálak jelennek meg a már kezelt területen, használjon borotvát szőrtelenítéshez. A borotválás után már 3 nappal is elvégezhető a lézeres szőrtelenítés, hiszen itt a szőrt nem a szőrtüszővel együtt távolítjuk el, mint gyantázás vagy epilálás esetében.


A leghatékonyabb kezelést akkor tudjuk biztosítani, ha pácienseink „eredeti bőrszínnel” érkeznek a kezelésre. Ezt azt jelenti, hogy az adott területet nem érte napfény, illetve nem voltunk szoláriumban sem.
Egy kis szakmai trükk, hogy az eredeti bőszín testünkön az alkar belső oldalán lelhető fel a legtovább, ha ezt a területet összehasonlítjuk a már napoztatott testrésszel azonnal szembetűnő a színkülönbség.
A kezeléshez akkor tudunk magasabb energiaszintet választani, ha a bőrszín és a szőrszál színe között a lehető legnagyobb a különbség, ezért is nagyon fontos, hogy ne érje napfény a kezelni kívánt területet. A magasabb energiaszint növeli a kezelés hatékonyságát és minimalizálja a bőr felszínének sérülési lehetőségeit. 

Lézeres szőrtelenítés megfelelő fényvédelmi szabályok betartása mellett nyáron is végezhető.

 

Lézeres szőrtelenítés nyáron
Ez azt jelenti, hogy a ruhával fedett bőrterületeket kezelhetjük nyáron is.
Lábszárat addig tudunk kezelni, amíg valaki hosszú nadrágban jár. A melegebb idő beköszöntével javasoljuk a hosszú, vékony, akár bővebb fazonú pamut nadrág viselését, mely elfedi ezt a területet, de megfelelően szellőzik. 
Bikinivonalat addig tudunk kezelni, amíg valaki nem bikiniben napozik. A vízparti nyaralások, strandolás egyelőre nem opció, viszont a saját kertben vagy erkélyen történő napozásra is ezek a szabályok vonatkoznak. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor bikini alsó helyett válasszunk a napozáshoz rövidnadrágot, mely ezt a területet teljes egészében elfedi.
A hónaljat akár egész nyáron tudjuk kezelni, bár itt is fontos, hogy a területet ne érje napfény, az otthoni napozás során kezünket ne használjuk párnaként sem hason, sem háton fekve, inkább tartsuk a törzsünk mellett. 

A nyárias meleg és az otthon töltött idő növekedésével a sportról se feledkezzünk meg, ebben az esetben is figyeljünk azon testrészeink védelmére, melyeket kezeltetni szeretnénk. Futás és biciklizés közben, ha rövidebb nadrágot viselünk, sportszárral óvhatjuk lábszárunkat a direkt napfénytől. Ha alkar kezelést vásároltunk, akkor pedig kifejezetten ajánlott alkarvédő használata. Ez a ruhadarab, még kertészkedés, ültetés közben is jól használható. Természetesen egy hosszú ujjú felső és nadrág is megfelelő viselet ilyenkor.

Ha valaki mégis napozott már, ne essen kétségbe, valószínűleg a tavaszi napsugarak még nem okoztak olyan mértékű barnulást, ami ellehetetleníti a kezelés megkezdését, folytatását. Innentől a fentiek szerint célszerű eljárni az egyes területek esetében, illetve bevetni a bőrradírozást is, akár hetente 2 alkalommal, mert a radírozás elősegíti a bőr gyorsabb kopását.

Szőrtelenítést követően szigorú fényvédelem, napozási tilalom javasolt.

Legalább 2-3 hétig 50-es faktorú fényvédő használata javasolt a kezelt területen a direkt napfény és szolárium kerülése mellett. 

Ami a nyár elején végzett kezelések egyik legnagyobb előnye, hogy már az első kezelés után 8 hétig élvezhetjük a bársonyosan sima bőrt. A szőrszálak a kezelést követően röviddel kikopnak és nem kell a szőrtelenítéssel bajlódnunk hetekig. Régi pácienseink nem véletlenül időzítenek kezelést június közepére, így akár egész nyáron élvezhetik a szőrtelen állapotot.

Vásárlás ikon


LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS WEBSHOP

barsony.hu - Prospektus
Bársony magazin
A lézeres szőrtelenítésről
Lézeres szőrtelenítés=végleges szőrtelenítés Ha nem akarsz többé szőrtelenítéssel bajlódni! Ha már unod a szőrtüszőgyulladást! Ha nem akarsz többé...
Akciós kezelések a Bársonynál
Akciós kezeléscsomagjaink elérhetők a Bársony webshopon! 1. Válassza ki kedvenc kezelését! 2. Fizessen most biztonságosan, bankkártyával! 3. Vegye...
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek