24 éve a megbízható választás

Bőrgyógyászatvizsgálat és kezelés

A bőr a legnagyobb méretű, multifunkcionális szervünk.
Védi testünket a sérülések ellen, megelőzi a kiszáradást, megakadályozza,
hogy veszélyes anyagok jussanak a szervezetbe, szabályozza a
testhőmérsékletünket, védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásaival
szemben és ingereket továbbít. Abban az esetben, amikor probléma
adódik a bőr feladatának ellátásával vagy megjelenésével, az gyakran
kihat a szellemi és testi egészségünkre is! Ne hanyagolja el bőrét,
probléma esetén keresse fel
bőrgyógyász szakorvosunkat!

Bőrgyógyászat

Bőrbetegségek diagnosztizálása

A bőr megbetegedéseit okozhatja allergia vagy valamilyen fertőzés is, de a bőrön jelentkező elváltozások gyakran valamilyen belső szervi betegségre utaló tünetként jelennek meg. Ezeknek a korai felismerésével komolyabb betegségek is megelőzhetők, így mindenképp érdemes időben szakorvoshoz fordulni.
A vizsgálatra hozza magával korábbi leleteit, hiszen ezek fontos információval szolgálhatnak a korelőzmény felvételekor.

A leggyakoribb bőrgyógyászati problémák

Anyajegyszűrés

Születést követően az anyajegyek fokozatosan jelennek meg bőrünkön. Az anyajegyek egy részéből melanoma (rosszindulatú daganat) alakulhat ki, ezért fontos a rendszeres ellenőrzésük. Ha anyajegyén bármilyen változást tapasztal, érdemes minél előbb szakorvoshoz fordulnia.

Az utóbbi években sajnos megnövekedett a melanómás megbetegedések száma, így nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre. Kiemelten fontos, hogy évente vegyünk részt bőrgyógyászati szűrővizsgálaton!
A vizsgálat során a szakorvos az ún. dermatoszkóppal ellenőrzi az anyajegyeket. A vizsgálat fájdalommentes. A konzultáció részeként a szakorvos napozással, fényvédelemmel kapcsolatos tanácsokkal látja el pácienseinket.

Bőrgyógyászati magánrendelő

Ekcéma

Az ekcéma a bőr krónikus gyulladását jelenti. Kialakulásának hátterében sokféle ok húzódhat, akár allergia, irritáció, belső gyulladás.

Kellemetlen visszatérő tünetei: száraz, viszkető bőr, apró hólyagok, gyulladt foltok, hámlás, berepedés a bőrön. A kiváltó októl függően különböző területeken is (arc, végtagok, testhajlatok) megjelenhetnek a tünetek. Mivel sokféle oka lehet a kialakulásának, kezelése is egyéni eljárásokat igényel.

Akne, pattanásos bőr, faggyútermelési zavarok

Kialakulásának hátterében több tényező is állhat, azonban leggyakrabban a pubertás kor környékén jelentkezik. A bőrfelszínhez közeli sejtek elzárják a faggyúmirigyek nyílását, a faggyú összegyűlik, és az egyébként ártalmatlan baktériumok felszaporodnak, ami a környező szövetek gyulladását okozza. Főként az arcot és a felsőtestet érinti.  Megjelenési formái: mitesszer, papula (vörös dudor), pustula (sárga, gennyel teli pattanás), bőr alatti (akár 3-5 mm átmérőjű) csomók.

Pikkelysömör

A pikkelysömör vagy psoriasis a bőrt, a körmöket és a hajas fejbőrt is érintheti. Nőknél, férfiaknál egyformán előfordul. A pikkelysömör tünetei jellegzetesek, de a laikusok számára könnyen összetéveszthető akár a körömgombával, akár az ekcémával is. Ezért ha gyanús bőrelváltozást észlel, feltétlenül forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz!

Rosacea

A rosacea nagyon gyakori, az arcot érintő krónikus bőrbetegség, az arc bőrereinek fokozott tágulékonysága. Tünetei: az orron, az orcákon, az állon és a szemek körül kipiruló bőr, értágulatok az arcon, égő érzés, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr. A rosacea speciális lézerrel hatékonyan kezelhető.

Jóindulatú bőrnövedékek 

Fibromák- (kisméretű, bőrszínű, általában puha tapintású növedék, ami elsősorban a nyakon, hónaljban jelentkezik), időskori bőrelváltozások, nem festékes, ér eredetű elváltozások, szemölcsök eltávolítása.

Érzékeny bőr kezelése

Allergiás bőrbetegségek, csalánkiütés, atopiás dermatitis, bőrszárazság kezelése. Krónikus bőrbetegségekkel kapcsolatos életviteli tanácsadás.

Bőrgyógyászati vizsgálat árai

Pigment-elváltozásokat, akne heges bőr kezelését lézeres és villanófényes eljárással eredményesen kezeljük klinikánkon. Rosacea kezelésére hatóanyagos terápia mellett lehetőség van a fényterápiás kezelésre is.

Áraink

2022. június 15-től érvényes árak:

Bőrgyógyászat konzultáció

25 000 Ft
Bőrgyógyászati konzultáció Bársony törzsvásárlók számára 10% 22 500 Ft
Bőgyógyászati kontroll orvosi javalatra14 000 Ft
Anyajegyszűrés hagyományos dermatoszkóppal25 000 Ft
Receptírás vizit nélkül*3 500 Ft
Receptírás rövid konzultációval*9 000 Ft
Esztétikai konzultáció**10 000 Ft

* Csak az első vizsgálat után vehető igénybe.

** Kezelés vásárlása esetén az esztétikai konzultáció díjának 50%-a (azaz 5.000 Ft) levonásra kerül a kezelés árából

A feltüntetett árak tartalmazzák az áfát, és kezelésenként fizetendők. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Nézze meg a kezeléshez kapcsolódó galériánkat!

Nézze meg a kezeléshez kapcsolódó galériánkat!

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek