25 ÉVE A MEGBÍZHATÓ VÁLASZTÁS

Testanalízis

A kiegyensúlyozatlan testösszetétel különféle betegségek oka lehet.
Ellenőrizze testösszetételét a Bársony Orvos-Esztétika Klinikáin a legmodernebb Közvetlen Szegmentált Multifrekvenciás BIA készülékkel!

Miért fontos a test összetételének vizsgálata?

Az emberi test négy alkotórészből áll: a teljes testvíz tartalom, fehérje, ásványi anyagok és zsír. A négy alkotórész közötti arány szoros kapcsolatban áll az egészséggel. A testösszetétel analízis számba veszi a testet alkotó összetevőket, és alapvető információkat nyújt testi kondíciónkról. Az analízis eredménye a megfelelő fizikai aktivitás, diéták és alakformáló programjaink alapjául szolgál az életmód javítása érdekében. Hasznos azért is, mert figyelmeztet a különböző betegségekre hajlamosító tényezőkre.

A karcsú nem mindig egészséges

Testünk alakját a zsírmentes tömeg határozza meg. Egy bizonyos testtömegűnek lenni nem feltétlenül jelent fittséget és jó kondíciót. Ami a csodálatos testet garantálja, az a zsírmentes testtömeg és a zsírtömeg közötti kiegyensúlyozott arány. Ha fogyókúrázunk, a testtömeggel együtt változik testünkben minden egyes összetevő mennyisége, és egymáshoz viszonyított aránya. Mivel az izom nehezebb, mint az ugyanolyan térfogatú zsír, az izmosabb személy vékonyabbnak néz ki. Bár nagyon fontos lehet, a testtömeg önmagában nem jelzi elég jól a jó egészség meglétét, mert nem jelzi, hogy hány kilogramm zsír, és hány kilogramm a zsírmentes tömeg. Ezért a testösszetétel a fontos, nem a testtömeg.

A komponensek közötti jól kiegyensúlyozott arány elsőrendű egészség-jelző. Ha ez az egyensúly megbomlik, a következők léphetnek fel: elhízás, alultápláltság, vizesedés (ödéma) és csontritkulás. Rendszeres testmozgással, egészséges, kiegyensúlyozott diétával és a legújabb alakformáló eljárásokkal elérhető, és fenntartható a zsír és a zsírmentes testtömeg közötti kívánatos arány.

Miért fontos a testvíz mérése?

Rendszeres méréssel könnyedén nyomon követhetjük a testünkben lezajló folyamatokat és az életmódunk szerinti változásokat.

Ha csak az alkotóelemeket tekintjük, az ember nem sokkal több, mint egy tengervizet tartalmazó rendezett zsák – a testtömeg 50-70%-a víz. A testvíz olyan életfontosságú összetevő, hogy egyensúlya az egészség és fittség alapvető jelzője. A zsírmentes testtömeg, melynek 73%-a víz, tartalmazza a legtöbb vizet. Ilyenképpen a több testzsír kevesebb testvizet jelent. A testvíz különleges vegyi és fizikai jellemzői miatt a víz több kulcsfontosságú szerepet játszik az élettani folyamatokban. A víz, ami a vér folyékony alkotóeleme, részt vesz a szervezet szinte minden anyagcsere folyamatában.

Hogy működik a testösszetétel analizátor?

Az InBody multifrekvenciás precíziós testösszetétel analizáló készülék a BIOIMPEDANCIA elvén működik. Alapvető információt szolgáltat az egészséggel és elhízással kapcsolatos diagnózis felállításához. A testet 5 szegmensre bontja: 4 végtagra és a törzsre. Nem alkalmaz empirikus (populáció specifikus) becslést a pontatlanság ellensúlyozására, hanem valódi mérési adatokat garantál.

Mire ügyeljen, mielőtt testösszetétel analízisre érkezik?

  • A vizsgálat előtt ne végezzen testmozgást és semmilyen más fizikai feladatot. Ha fizikai aktivitást végzett, ez időleges változásokat okoz a testösszetételében.
  • A mérés előtt közvetlenül ne egyen. Ha mégis evett a vizsgálat előtt, kérjük, várjon 2 órát, hogy az emésztés megtörténjen.
  • A mérés előtt ne fürödjön és ne is zuhanyozzon. Az izzadás szintén átmeneti változásokat okozhat a test összetételében.
  • Ha lehet, a mérésre vizelet, és székletürítés után jöjjön. A testben lévő anyagokat a mérés során a rendszer zsírtömegként értelmezi. Ha a testben hulladék anyagok vannak, az analízis kevésbé lesz pontos.
  • A mérést célszerű délelőtt elvégezni. Délutánra, egy mozgalmas nap után több testvíz gyűlik össze a test alsó részében, ezért az eloszlása egyenetlen lesz.
  • A méréseket menstruációs időszakban nem szerencsés végezni, mert a hölgyek testének víztartalma ilyenkor magasabb.
  • Ha ismételt vizsgálatra érkezik, kérjük, hasonló időpontban, hasonló ruhában, és azonos általános testi állapotban tegye. Az azonos feltételek biztosítják az eredmények pontosságát és összehasonlíthatóságát.

Nézze meg a kezeléshez kapcsolódó galériánkat!

Testanalízis
Testanalízis
Testanalízis
Testanalízis
Testanalízis

Nézze meg a kezeléshez kapcsolódó galériánkat!

Testanalízis
Testanalízis
Testanalízis
Testanalízis
Testanalízis
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek