23 éve a megbízható választás

Végleges lézeres szőrtelenítés- további részletek

Mit kell tudni a vizsgálatról és a végleges lézeres szőrtelenítő kezelésről?

 • Kérjük, hogy korábbi bőrgyógyászati és egyéb leleteit, zárójelentéseit szíveskedjen magával hozni a vizsgálatra.
 • A lézeres tesztkezelést és a szőrtelenítő kezeléseket menstruáció időtartama alatt és közvetlenül előtte nem végezhetjük el.
 • A tesztkezelés és a kezelés előtt és után 3 - 4 hétig kerülni kell a napozást és a szoláriumot. Ennek betartása fontos a kezelt bőr védelme és a tartós eredmény elérése érdekében.
 • A tesztkezelés után legkorábban 24 - 48 óra múlva tudjuk kezdeni az első kezelést.
 • A kezelendő bőrfelületen legalább 1 milliméter hosszúnak kell lennie a szőrszálaknak.
 • A szőrtelenítő kezelések alkalmával lézerrel precízen végighaladunk a kiválasztott testtájon, egy-egy villanással körülbelül egy gyufásdoboz méretű területet kezelve. Készülékeink nagyteljesítményűek, ezért gyorsan kezelhetők nagyobb testfelületek is.
 • A kezelt területtől függően általában 4-8 kezelés szükséges a megfelelő eredmény eléréséhez. Klinikánk 17 éves tapasztalat alapján azt javasolja pácienseinek, hogy 8 hetente ismételjék a kezelést.
 • Az ősz, világos és pihe szőrszálakra sajnos nem hat sem a lézeres, sem a villanófényes kezelés a szőr festékanyagának (melanin) hiánya miatt.

Mit kell tennie, hogy elkezdhesse a szőrtelenítő kezelést?

 • Hívja az Ön lakóhelyéhez közelebb fekvő klinikánkat (Óbuda/Bécsi út: 06-1/2-77- 66- 9 vagy 06/20 2419-734; Buda/MOM Park: 06/1-22-52-969 vagy 06/20-324-7676 telefonszámokon) és asszisztensünkkel közösen kiválasztják az Önnek legmegfelelőbb időpontot a konzultációra! Vagy kérjen időpontot on-line! Asszisztenseink hamarosan megkeresik Önt telefonon.
 • A konzultáción egy alapos bőrgyógyászati vizsgálat történik, amely során megállapítjuk az Ön bőrének és a szőrszálainak jellemzőit és tájékozódunk a kezelés hatékonyságát befolyásoló egyéb tényezőkről. A szakorvos meghatározza az Ön számára ideális kezelési paramétereket.
 • A vizsgálat után – amennyiben Ön alkalmas a lézeres kezelésre – egy tesztkezelést végzünk. A próbakezelést néhány négyzetcentiméternyi bőrfelületen végezzük, hogy ellenőrizzük a bőr reakcióját és kizárjuk a túlérzékenységet. Ezzel együtt szakorvosunk tájékoztatást ad a kezelés előtti és utáni teendőkről.

Legyen-e szőr a kezelendő testrészen amikor a vizsgálatra megyek?

Igen, feltétlenül. Semmiképpen ne epilálja vagy gyantázza, ne csipeszelje a kezelendő felületen a szőrt a vizsgálat előtt legalább 2 héttel, hogy a szakorvos láthassa a szőr típusát, színét, erősségét stb. A zavaró szőrszálakat borotvával távolíthatja el, de a vizsgálaton legalább 2-3 milliméteresek legyenek a szőrszálak, hogy a tesztkezelést el tudjuk végezni.

Miért szükséges a tesztkezelés?

A vizsgálat alkalmával tesztkezelést végzünk néhány négyzetcentiméternyi bőrfelületen, ott ahol majd a kezelést szeretné a páciens. Ha a bikini vonalat szeretné szőrteleníttetni, akkor a tesztkezelést is itt végezzük el. A tesztkezelés segítségével ellenőrizzük a bőr reakcióját és kizárjuk a túlérzékenységet. A tesztkezelés után, ha a bőrreakció megfelelő volt, legkorábban 24 - 48 óra múlva lehet elkezdeni az első szőrtelenítő kezelést. Tesztkezelés nélkül nem végzünk kezelést.

A tesztkezelés és a kezelés fájdalmas?

Nem, fájdalmat vagy kellemetlenséget nem jelent a kezelés, de -egyéni érzékenységtől függően- enyhe csipkedő érzést tapasztalhat.
Az új Alexandrite Candela lézerrel végzet kezelésnél, a speciális hűtésnek köszönhetően még ezt a csipkedő érzést sem kell átélnie. 

Ez olyan, mint a régi „tűszúrásos epilálás"?

A végleges lézeres kezelést sokan összetévesztik a régi „tűszúrásos" végleges szőrtelenítéssel, amely szőrszálanként történt és erős fájdalomérzet kísérte. A végleges szőrtelenítésnél mindig a szőrtüsző működésének leállítása a cél. Régen ezt tűvel, szőrszálanként, lassan és fájdalmasan tették, ma lézerrel kíméletesen, gyorsan és fájdalom nélkül tesszük.

A kezelés után mehetek-e dolgozni?

A kezelés után folytathatja szokásos napi tevékenységét, nem kell utána pihenni, nem marad olyan nyoma a kezelésnek, amely akadályozná Önt a munkavégzésben, sportolásban és az egyéb napi teendőkben.

Milyen szőrt lehet lézerrel kezelni?

A végleges lézeres kezelés a világos színű bőrön lévő erős és sötét színű szőrszálak esetében a leghatékonyabb. Természetesen világosabb színű és vékonyabb szőrszálak esetében is eredményes a kezelés. Az ősz szőrszálakra és a szőke, nagyon vékony, pihés szálak esetében azonban nem alkalmazható a lézer a melanin (festékanyag) hiánya miatt.

Van-e mellékhatása a szőrtelenítő kezelésnek?

Nincsen, a kezelés nem okoz mellékhatást. Enyhe bőrpírt okoz a kezelés, de ez másnapra magától elmúlik.

Végleges-e a szőrtelenítő kezelés?

A lézerrel eredményesen kezelt szőrtüszőből többé nem nő szőrszál, véglegesen leáll a működése. Ehhez azonban az szükséges, hogy a szőrtüszőt akkor kezeljük, amikor aktív vagyis növekedő fázisában van, tehát kapcsolat van a szőrtüsző és a szőrszál között, ilyenkor fogékony, működését le tudjuk állítani. 

Miért kell megismételni a kezelést?

A lézeres kezelésre csak az éppen növekedési (aktív, anagén) fázisban lévő szőrtüszők fogékonyak, ezeknek a működését tudjuk leállítani. Az inaktív fázisban lévő szőrtüszők 6 - 8 hét múlva kerülnek aktív fázisba, ekkor lesz nekik hatásos a lézeres vagy a villanófényes kezelés. Éppen ezért 6 - 8 hetente érdemes ismételni a kezeléseket. Általában 4 - 8 alkalom szükséges ahhoz, hogy minden szőrtüsző egyszer találkozzon az aktív fázisában a lézerrel, melytől véglegesen leáll a működése.

Miért nem javasolt a menstruáció ideje alatt elvégezni a lézeres szőrtelenítést?

A menstruáció idején, sőt már előtte 1-2 nappal megváltozik a hormonháztartás. Ez hatással van a szőrtüszők érzékenységére és ezzel együtt a kezelés eredményességére, ilyenkor csak kisebb energiával tudnánk dolgozni, ami az eredményességet csökkentené, ezért nem javasoljuk ilyenkor kezelést.

Miért nem lehet napozni vagy szoláriumozni a kezelések között?

Fontos, hogy ne legyen a páciens bőre „pigmentált", vagyis a lehető legnagyobb legyen a különbség a bőr és a szőr színe között. Ebben az esetben tudjuk a megfelelő energiaértékeket alkalmazni. Amennyiben a bőr színe pigmentálódik, vagyis barnul a nap vagy a szolárium hatására, akkor csökkentenünk kellene a lézer energiát, ezzel együtt a kezelés hatékonyságát is csökkentenénk.

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek