Amit ma megtehetsz... 2.rész

A fiatalos arc visszanyerésének módszereiről kérdeztük Dr. Horváth Zsuzsanna bőrgyógyász szakorvost.

Milyen tényezők befolyásolhatják az arc bőrének minőségi változását?

A legtöbb károsodást a nap, a szolárium, a dohányzás és a stresszes életmód, valamint a nem megfelelő kozmetikumok használata okozhatja. A klimax idején a hormonszint változás gyorsítja a bőr öregedését. Egy nő életének addigi szakaszában végbemenő ráncosodások ilyenkor látványosan tovább erősödnek. Jellemző a kollagén rostok összetöredezése, mely a kor előre haladtával - hasonlóan a sejtekhez- kevésbé tud regenerálódni, a bőr lipid- és víztartalma csökken, így a bőr fényvesztett, rugalmatlan, száraz tapintású lesz.
Az élet során kialakulnak statikus és dinamikus ráncok. Mélységét tekintve vannak mély és felületi ráncok. Utóbbiakat - még időben kezelve - megállíthatóak a további állapotromlásban.

Az arc mely területein jelentkezhetnek ráncok a legkorábban?

A legkoncentráltabb terület egyike a homlok, ahol vízszintes ráncok keletkeznek. Ezek az úgynevezett csodálkozó ráncok. A szemöldökök között, az orrnyereg fölött alakul ki a mérges ránc. A szem körül jelennek meg a szarkalábak, a felsőajkak fölött pedig a cigarettázó rácok alakulnak ki. A nazolabiális ránc az orrtól a szájzugig húzódó hosszú vonal, mely az évek során a gravitáció által megfáradt arcbőrön jelenik meg.

A Bársony Klinikán több módszert is alkalmaznak a bőr természetes folyamatainak lelassítására, visszafordítására.

Melyik módszer tekinthető az első lépcsőfoknak a ráncok kezelése területén?

A LaserPeeling a bőrfiatalítás egyik módszere. Ezzel a kezeléssel, nagy hatásfokkal tudunk harcba szállni a finom, felületi ráncok ellen. Kémiai anyagok helyett lézeres kezeléssel távolítjuk el a már nem fiatal, felszíni hámsejteket. A folyamat során felerősödik a bőr megújító képessége, a rugalmas rostok képződése is fokozódik, a bőr kollagén állománya helyreáll. A kezelés után a bőr kipirosodik, de pár óra múlva ez megszűnik. Azt követően a bőr lehámlik, és már az üde, jó minőségű, friss, feszes, ragyogó arcbőr jelenik meg. Mint minden lézeres kezelést, így ezt is fehér bőrön lehet elvégezni. Nyáron 50+ fényvédő krém használata mellett is végezhető a kezelés. Általában a hét utolsó napjait szoktam javasolni a kezelésre, így hétfőn már a hámlási folyamatok után az ’új’ arccal lehet munkába menni.

A photojuvenáció már egy komplexebb kezelés. Miben különbözik a peelingezéstől?

Ez azt eljárás nem távolítja el a bőr felső hámrétegét.
A villanófény elnyelődik a bőrben található vízben, pigmentekben. Ezekben stimulálódnak a kötőszövetek, eltűnhetnek a hajszálerek, a pigmentfoltok és a finom ráncok kisimulnak. Ennél célzottabb kezelés a ráncfeltöltés, amelyet kiegészítő kezelésként is alkalmazunk. A feltöltő anyagot, a hyaluronsavat közvetlenül a ráncba juttatjuk, ez megköti a vizet, így simítja ki a ráncot. A kezelt terület végső formáját 2 hét után éri el és fél - egy évig tartja meg. Egy teljes arcfrissítési folyamathoz tartozhat még a mimikai ráncok csökkentése injekciós kezeléssel. A beinjekciózott anyag átmenetileg gátolja az izmok működését, így azok nem tudnak összehúzódni. Hatása 3-4 hónapig tart, ismételt kezeléssel akár le is lehet szokni a későbbi ráncolásról. Ha úgy ítéljük meg, hogy a kezeléseink nem érnének el kielégítő eredményt, mert túl sok bőrfelesleg van az arcon, akkor a plasztikai sebészeti beavatkozást ajánljuk a páciensnek.

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek