Az a csodálatos kollagén 2.rész

A kollagénszint egyensúlyban tartásával az öregedés ellen

Az alacsony, gyenge minőségű kollegénszint következtében csökken a szervezet ellenálló képessége, a bőr veszít rugalmasságából, ráncosodik, csökken a porcok rugalmassága, nehézkesebbé válik a mozgás, megjelenhetnek a reumatikus megbetegedések is. Ez egy természetes folyamat, amit  persze nem kell ölbe tett kézzel végig néznünk. Sok mindent tehetünk azért, hogy lelassítsuk az öregedést, csak ismernünk kell milyen tényezők azok melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a folyamat hamarabb jelentkezzen.

A kollagénszint csökkenésért felelős tényezők:

  • különféle környezeti hatások
  • helytelen táplálkozás
  • dohányzás
  • kávé
  • alkoholfogyasztás
  • erős fizikai terhelés
  • napozás

Jól látható, hogy számos olyan hatás járul hozzá szervezetünk, bőrünk idő előtti öregedéséhez, melynek kiküszöbölése csak rajtunk múlik. Hagyjuk el ezeket a dolgokat az életünkből, próbáljunk meg egészségesebben élni.

Mit tehetünk még, hogy gyors és látványos eredményt érjünk el a bőrünk fiatalításában?

A kötőszövetben található csillag- vagy orsóalakú sejt a fibroblast feledata a kollagénrostok képzése. Hő hatására megfelelő módon stimulálható ez a sejt, így fokozódik a kollagén termelés. A bőr feszesebb, rugalmasabb fiatalosabb lesz, megemelkedik a gravitációtól megereszkedett arcbőr. Több eljárás is van, mely ilyen elven segíti a csökkenő kollagén pótlását és egyensúlyban tartását, így az öregedési folymat lassításáért folyó harcban jó eredményeket tudunk elérni .

Szakorvos segítségével érdemes kiválasztani, hogy nekünk a finomhámlasztás, a mikropixeles széndioxid lézer vagy éppen a photrejuvenáció felel meg a leginkább.

 

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek