24 ÉVE MEGBÍZHATÓ VÁLASZTÁS

Hiába ér véget a nyár, a fényvédőkre továbbra is szükségünk lehet

dr. Horváth Zsuzsanna, bőrgyógyászunk a HVG onlinenak nyilatkozott az egész éves fényvédelem jelentőségével kapcsolatban.

A legtöbben a nyaralásuk alatt nyúlnak csak fényvédőhöz, az igazán tudatosak viszont egész évben használják. De számos környezettel, és az egészségünkkel kapcsolatos aggály is felmerült a naptejekkel kapcsolatban az elmúlt években. De melyik a fontosabb? A környezettudatosság vagy az egészségünk védelme?

Jaksa Petra szerint ideje lenne, hogy változzon az, hogy tekintünk a lebarnult bőrre: „Sajnos még az él a köztudatban, hogy a barna bőr az egészséges. Hányszor fordult már elő, hogy valakit megszóltak azért, mert nyáron is fehér marad a bőre, hogy „mit ért akkor a nyaralás”. Holott ez téves: a lebarnult bőr azt jelzi, hogy védekezik a szervezet a káros hatások ellen” – mutat rá a Peonilla alapítója. 

„Ráadásul a bőrgyógyászok is azt mondják, a bőr nem felejt. Nagyon meghatározó a későbbiekben, hogy például gyerekkorunkban, kamaszkorunkban hányszor égtünk le. Van, akinél 50 évesen alakul ki valami, amit visszavezethetnek egy néhány komolyabb, gyerekkori leégésre” – figyelmeztet, miért különösen fontos, hogy a gyerekek bőrét is kellően védjük.

Dr. Horváth Zsuzsanna ezt azzal egészíti még ki, hogy a napégések hatásai az évek során összeadódnak, a kellemetlen tünetekkel pedig néhány év után biztosan számolni kell. „Pigmentfoltok, ráncok, értágulatok vagy akár jóindulatú, esetleg rosszindulatú bőrdaganatok formájában” – sorolja, miért kell mindenképpen megelőznünk a leégést.

Olvasson tovább: Érdekel a fényvédelemmel kapcsolatos cikk 

barsony.hu - Prospektus
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek