Mit tegyünk, ha már leégtünk a napon?

Dr. Lukácsi Andrea bőrgyógyász válaszol:

A napégésnek különböző súlyossági fokozatai vannak, leggyakoribb az enyhe napégés, melynek során 3-4 óra múlva vörösség jelenik meg az érintett területen, mely 12-24 óra múlva csúcsosodik ki. Fájdalom, viszketés, rossz közérzet kísérheti. Gyógyulási ideje 4-7 nap enyhe hámlás kíséretében. Minden napégés esetén fontos a bő folyadékfogyasztás, viszketés esetén antihisztamin, fájdalom esetén fájdalomcsillapítók hasznosak lehetnek. A bőr hűtése, valamint a gyógyszertárban recept nélkül kapható napégés elleni szerekkel is enyhíthetjük a panaszokat. Ennél súlyosabb, hólyagképződéssel járó napégés esetén mindenképp forduljunk orvoshoz.

 

További információért KÉRDEZZE ORVOSUNKAT  vagy FOGLALJON IDŐPONTOT bőrgyógyászati vizsgálatra!

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek