Tüntessük el nyom nélkül!

Tetoválás eltávólításának módszerei

Nem kell kétségbe esnünk, ha tetoválásunkat eredeti terveinkkel szemben mégsem szeretnénk életünk végéig viselni. Gyakran előfordul, hogy megváltozik az élethelyzetünk, az életfelfogásunk, az ízlésünk vagy egészen egyszerűen a divat. Ilyenkor elgondolkodunk, hogyan tudjuk a régi testdíszünket palástolni, ruhával, speciális nagy fedőerejű krémekkel vagy megkeressük a legideálisabb megoldást, az eltávolítást.

Az eltávolításra több módszer is kínálkozik:

  • plasztikai sebészeti kimetszés – nem mindenkinél alkalmazható és az eljárás gyakran csúnyán hegesedik
  • dermabrázió - helyi érzéstelenítés után, seciális géppel leradírozzák a bőr felső rétegét, a festékkel együtt. A terület ezután bevarasodik.
  • kémiai hámlasztók – a felületi, nem mély tetoválások eltüntetésére használják. Nem alkalmas a mély tetoválások eltávolítására. Hegesedést okozhat.
  • lézeres eljárás - szinte nyom nélkül eltüntethető bármilyen színű tetoválás

Amikor egy megunt vagy rosszul sikerült tetoválás esetén rászánjuk magunkat az eltávolításra, nem szeretnénk, ha a tetoválás helyén hegek csúfítanák el a bőrünket, ezért a lézeres eljárás tekinthető a leginkább megfelelő választásnak.

Az eljárás mechanizmusa:

A bőr alá bejuttatott festékszemcsék elnyelik a lézersugarakat, amik apró darabokra „szétrobbantják” a festékszemcséket, így azokat a szervezet már természetes módon tudja elszállítani és megsemmisíteni. A megfelelő lézerrel végzett kezelés során a környező szövetek nem melegednek fel túlzottan, így elkerülhető a hegesedés.

Sztárok, akik már döntöttek és túl vannak az eltávolításon:

Geri Halliwell- A derekán lévő fekete párducot lézerrel tüntették el.

Angelina Jolie– Exférje nevét távolíttatta el lézerrel.

Ben Affleck– Mintegy fél tucat tetoválásától szabadult meg.

Geena Davis- Válása után lézer segítségével szabadult meg Renny Harlin nevétől.

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek