Évezredek óta tartó aktualitás vagy csak divat?

A szőrtelenítés történetéről röviden

Végleges, örök – súlyos szavak, de nem akkor, ha szőrtelenítésről beszélünk. Aki a lézeres szőrtelenítés mellett határoz, valószínűtlen, hogy visszasírja szőrpamacsait. A szőrös nem elegáns! Napjainkban már a férfiaknál is csupán módjával nézik el a szőrös kart, vádlit, mellkast, a nagy hónaljcsimbók, vagy a bundás hát, felkar náluk is visszatetsző. Hölgyeknél mindez egyenesen tilos. A bársonyos, sima bőr divatja nem új keletű dolog.

A szépségápolás egyik legfontosabb lépése a szőrtelenítés és ezt már az ókori Egyiptomban is tudták. A szőrtelen test - az intim területeken is - jelentette az ártatlanságot és a kifogástalan külsőt. A férfiak egész testüket szőrtelenítették, krémeket, habkövet használtak hozzá, a fejüket pedig kopaszra borotválták. A görög és a római kultúrában szintén a szőrtelen test divatja dívott, természetesen a nőknél is ez számított ideálisnak. Nagy becsben tartották a szépségápoláshoz értő rabszolgát, a kozmétát. A későbbi századokban hol lankadt, hol újraéledt a testkultúra, manapság az egész civilizált világban reneszánszát éli. A szépségipar elképesztő kínálatából ki-ki ízlése, lehetőségei, pénztárcája szerint mazsolázhat.

 

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek