Bőrfiatalítás a XXI. században

Mi is az a lézeres ránctalanítás?

A lézeres ránctalanító kezelés többek között a bőr hámlasztásával segíti annak megújulását. Elpárologtatja az elhalt felületi hámsejteket, helyet adva az alsóbb, egészséges, rugalmasabb rétegeknek. A hámlasztás lehet mélyebb vagy finomabb. Mindkettőt Erbium-Yag lézerrel végzik. Az Erbium-Yag lézert ’99 óta alkalmazzák a Bársony Klinikán, részben hámlasztásra, részben különböző aknés hegek elsimítására.Finoman, rétegenként lehet eltávolítani a bőr felső hámrétegét egészen a kötőszövethatárig. Ezzel a lézerrel pontosan meg lehet állni ezen a határon, nem úgy, mint a korábbi, szén-dioxid-lézerrel. Sokkal kevesebb a mellékhatás, és sokkal rövidebb a gyógyulási idő.

A lézertechnika fejlődésének újabb állomása, az Erbium lézerek új generációja tette lehetővé a finomhámlasztást. Az új készülék kevésbé hatol be a bőrbe, nagyon keveset, csak pár ezredmillimétert szed le a hámból, ugyanakkor elég nagy hőmennyiséget juttat be a kötőszövetbe, megújulásra késztetve azt.

Miben más a finomhámlasztás?

A mélyhámlasztásnál egyszeri beavatkozás szükséges, de miután a hámlasztás mélyebb, utána a bőr egy ideig nedvezik, esetleg vérzik, ezért – bár csak 3 napra – maszkszerű kötést kell felrakni. Utána is néhány napot otthon kell tölteni, 1 hetet, 10 napot igényel a gyógyulás. De nem mindenki engedheti meg magának, hogy távol maradjon a munkahelyétől ennyi ideig. A finomhámlasztást négy hónapon át havonta egyszer meg kell ismételni, de már az első alkalommal is érezhetően javul az arcbőr, és utókezelésre nincs szükség. Tehát a páciens úgy mehet el dolgozni, hogy senki nem veszi észre rajta a lézer nyomait. Egy hét után pedig örömmel tapasztalja a kezelés korai feszesítő hatását. Rugalmasabb, ragyogóbb lesz az arcbőr, s közben a kötőszöveti hatás is fokozatosan feljut a felszínre. A kötőszövet kedvező változása még hónapokig tart, eredménye pedig több évre szól.

Kinek ajánlott a finomhámlasztás?

A finomhámlasztást olyankor érdemes választani, amikor a bőrünk kötőszövetének minősége még nem rossz, de már vannak kisebb egyenetlenségek, szarkalábak, s az arc kezd kicsit megereszkedni. Ez a kíméletes módszer segíti a bőr megújulását. A mélyebb ráncokat, aknés és más hegeket azonban csak a lézeres mélyhámlasztással lehet korrigálni, azonban azok többé nem jönnek elő.

 

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek