Szépség vagy egészség?

A szőrtelenítés létjogosultsága

Úgy tűnik egyik vágyunk teljesülésének sem kell a másik rovására mennie.

A mai esztétikus külsőhöz megkérdőjelezhetetlenül hozzá tartozik a szőrtelen, bársonyosan sima bőr. De vajon ez a szőrök ellen vívott harc mennyiben szolgálja az egészségünket?

Évezredek óta végeztek, és egyébként napjainkban is alkalmaznak olyan  szőrtelenítési eljárásokat, amelyek problémákat indukálhatnak. Például a horzsakővel ledörzsölés, a borotválás, a körömmel kicsípés, a báriumszulfiddal leoldás vagy a gyantázás. Ezen eljárások után tartós bőrpír, nehezen lohadó gyulladás, a szőrszálak megerősödése jelentkezhet. Nem ritka a verejtékmirigy- vagy a szőrtüszőgyulladás kialakulása sem. Utóbbi nem csak a szőrtelenítés következménye lehet, érzékeny bőrűeknél ez gyakori probléma. A fájdalmas, viszkető, csúnya jelenség szövődményeket is okozhat. A gennyes gyulladást egyébként a bőrről a szőrszál mentén a szőrtüszőbe jutó és ott elszaporodó baktériumok okozzák. Amennyiben a szőrszál kihúzásával mégsem ürül maradéktalanul a tüsző, akkor a gyulladás átterjedhet a szomszédos szőrtüszőkre (u.n. szakállmérgezés), illetve a mélyre hatoló fertőzés fájdalmas kelést (u.n. furunkulus) okoz.

Szerencsére ma már tudunk olyan eljárások közül is választani, amelyeknél nem kell ilyen szövődménnyekkel számolnunk. A lézeres szőrtelenítés gyorsan, egyszerűen és hatékonyan állítja le a szőrtüszők működését. Ez ma az elérhető legkorszerűbb és legmegbízhatóbb szőrtelenítő eljárás.

 

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek