Az a csodálatos kollagén 1.rész

KollagénA kollagénről egyszerűen

Sokat hallani manapság a kollagénről, gyakran a fiatalság megőrzésével hozzák összefüggésbe.
Vajon tudjuk-e, hogy miről is van szó igazán?

Lássuk csak, mi is az a kollagén!

Kétségtelenül szervezetünk fontos alkotó eleme. Egy olyan különleges fehérje, mely az emberi testben lévő porc több mint 60%-kát, a test fehérjéinek 30%-kát alkotják és bőrünk 75%-ka is kollagénből épül fel. Ezek a számok már önmagukban is mutatják mitől is olyan csodálatos ez az anyag.

A kollagén a test olyan természetes eleme,mely biztosítja az egész szervezetnek, a hajnak, a körmöknek, a bőrnek, az izmoknak, az inkanak  és a porcoknak is a rugalmasságot, terhelhetőséget. Magas aminosav tartalmának köszönhetően az egészség megőrzésében is nagy szerepe van, hiánya gyengeséghez, fáradtsághoz vezet.

A kollagén előállításához szervezetünknek C-vitaminra van szüksége. A C-vitamin hiányos szervezet gyenge minőségű kollagént állít elő, így a szövetek ruglmassága, terhelhetősége csökken. Az egészség megőrzés és a szépségápolás szempontjából is egyarát fontos, hogy a szervezetben jelen lévő kollagén mennyisége és minősége megfelelő egyensúlyban legyen.

A kor előrehaladtával lelassul a kollagén termelődése, sőt 50-60 éves korra teljesen leáll.  A kollagén szerkezete a természetes öregedési folyamatnak és a környezeti hatásoknak köszönhetően megtördezik, erdeti szerekezetét elveszti, ennek hatására a szervezet kollagénszintje is csökkenni kezd.

Mit tehetünk, hogy megfelelő legyen szervezetünk kollagén szintje?

 

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek