Szépítő fény 1.rész

Lézeres bőrfiatalításA lézer szikeként is jól működik, de a Bársony Esztétikai Lézerklinikán nem „vágnak” vele. Azt az egyedülálló adottságot használják ki, hogy a gyógyító, szépítő fénnyel nemcsak vertikálisan, hanem  horizontálisan is lehet dolgozni, ezredmilliméternyi pontossággal meghatározva mekkora réteget távolítsanak el az esztétikailag már nem tökéletes bőrből.

Dr. Horváth Zsuzsanna bőrgyógyász szakorvos 1999 óta dolgozik a Bársony Klinikán, rengeteg tapasztalatot gyűjtött a lézeres esztétikai kezelések területén.

Mi a leggyakoribb panasz? Mitől sokallunk be mi nők annyira, hogy búcsút intve a kozmetikai szalonoknak a lézeres beavatkozást választjuk?

Nehéz erre pontos választ adni, de talán az életkorral szükségszerűen bekövetkező változások azok, amelyeket a nők nehezebben élnek meg, mint a férfiak. Ráncok, jóindulatú bőrelváltozások, elszíneződések, hegek, öregségi foltok, értágulatok, seprűvénák…

A ráncokat értem, de az érproblémákért is a korunk a felelős?

 Igen, a lábszáron jelentkező seprűvéna például a hormonálisan aktív életszakaszban alakul ki, a későbbi hormonális változások provokálják. Emellett persze más is, a sok ácsorgás, terhességek, gyakran keresztbe tett láb... Az arcon kialakult értágulatok, a rosacea, vagy borvirág tünetei is erőteljesen korfüggők. A húszas, harmincas életszakaszban nagyon diszkréten, ötvenéves kor körül pedig a világos bőrűek 80 százaléka érintett lesz valamilyen szinten. Nem a legdurvább tünetekre gondolok, hanem mondjuk a két orrszárnyon apró erecskék, vagy az arcélen, az arc közepéhez közel piros foltok, összefüggő piros területek, erek jelennek meg. Miután ezek az elváltozások az arcon vannak, zavaróak lehetnek.

Ezek szerint esztétikai lézerkezelésre elsősorban a negyven-ötven évesek jelentkeznek?

 Nem. A harmincasok is felkeresnek a különböző, arcon jelentkező elváltozások megszüntetéséért. Gyakran nem is a ráncosodás zavar valakit, hanem az, hogy úgy érzi, nem azt fejezi ki az arca, amit ő belülről érez. A változás nem egyik pillanatról a másikra következik be, ez egy folyamat. Kicsit elkezd megereszkedni az arc, hisz a gravitáció húzza lefelé a szem-, és a szájzugot, az orr és száj melletti vonal kezd megerősödni, betörik a kötőszövet, ezek mind lefelé mutatnak.

Mintha lefelé húzná valaki az arcunkat?

 Igen, és eljöhet a pillanat, amikor valaki úgy érzi, ő nem ilyen. Ez elég erős motiváció arra, hogy vállalja a lézerkezelést. Akkor érünk el látványos eredményeket, ha a kötőszövet még jó állapotban van. Minden esztétikai orvosi beavatkozás a kötőszövetet célozza meg és nemcsak az arcon. A kézhát, a nyak, a dekoltázs ugyanilyen fonto. Sőt, sokszor a kéz jobban árulkodik a korról, mint az arc.

Javítanak, vagy változtatnak is?

 Nem változtatunk. A lézer nem alakítja át az arcot, hanem fittebbé, fiatalosabbá teszi. Míg a plasztikai sebészeti műtét az arc jelentős változásával jár együtt, a lézeres beavatkozások diszkrétek, nem változtatják meg a karaktert, és az arckifejezést.

Bársony magazin
Fényterápiás kezelés
Fényterápiával az akne, mitesszer ellen! Hogyan történik a fényterápiás kezelés? A kezelés előtt egy vizsgálatot végzünk klinikánkon, mely során a...
Fényterápiás kezelés pattanások ellen
Fényterápiával az akne, mitesszer ellen! Akne vagy mitesszer, - közönséges nevén pattanás - akkor jön létre, ha a bőrben található faggyúmirigyek...
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek