Szőrszál hasogatás, avagy mit gondolunk a szőrös testtájakról?

Adottság, hogy kinek milyen testrészén mennyi és milyen színű, vastagságú, hosszúságú szőrszálak nőnek. A húszas életévekre kialakuló testszőrzet egy-két évtized múltán 1-3 centivel hosszabb lehet. A fülből, orrból meredező szőr, a burjánzó szemöldök, nőknél a pelyhedző bajusz, szakáll kifejezetten komikus. És csúnya.

Íme néhány vélemény a szőrtelenítésről
(internetes kutatás alapján):

  • „Mély nyomott hagyott bennem gimnáziumi biológia tanárnőm hónaljbozontjának átható szaga, azóta borotválom az enyémet.”
  • „Egyetemista lányom barátai körében divat lett a kar, láb, mell szőrtelenítése. Támogatom. A testszag csökkentésének, a gondozott megjelenésnek része.”
  • „Nejem példája nyomán epiláltattam. Miért csak a gyengébbik nemnek adassék meg a komfortosság kéjes érzete?”
  • „Kiskoromtól csúfoltak, ugrattak a lábamon, karomon növő szőr miatt. Tavaly végleg eltávolíttattam, azóta sokkal nagyobb az önbizalmam.”
  • „Lelomboz egy gyapjas láb, hónaljkutya (hónaljszőr). Sokáig borotváltam, de a bőröm nem bírta. Áldom az eszem, hogy elvégeztettem a lézeres szőrtelenítést!

A testszőrzet eredeti funkciójának - a bőr és a test védelmezése – már nem igazán tulajdonithatunk jelentőséget, mivel testünket szinte mindig ruha fedi. A sima, szőrtelen bőr a tisztaság és az érzékiség jelképe lett, melynek eléréséhez manapság már olyan sokféle termék és módszer áll rendelkezésünkre, hogy mindenki megtalálhatja a bőrtípusának megfelelőt.
 

Bársony magazin

lézeres szőrtelenítés
Borotva, hideggyanta, meleg gyanta, epilátor, szőrtelenítő krém, hosszú nadrág harminc fokban. Dolgok, amikből a legtöbb nőnek már elege van, amikor...
Dr. Szabó Tünde bőrgyógyász szakorvossal beszélgettünk a lézeres szőrtelenítésről, a lézerekről és arról, hogy miért fontos az orvosi háttér...

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek