23 éve a megbízható választás

Mindent a lézeres szőrtelenítésről

Borotva, hideggyanta, meleg gyanta, epilátor, szőrtelenítő krém, hosszú nadrág harminc fokban. Dolgok, amikből a legtöbb nőnek már elege van, amikor a lézeres szőrtelenítés mellett dönt. Ha már te is unod ezt a listát és végleges megoldást keresel, jó helyen jársz: összeszedtük neked a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat!

 

Lézeres szőrtelenítésIPL technológia vagy orvosi lézer?

Sokan keverik a fogalmakat, ezért is fordulhat elő, hogy az egyes szalonok által végleges megoldásként hirdetett IPL kezelés csalódást okoz…

Az IPL csak egy villanófényes eljárás, ami tulajdonképpen a gyantázás alternatívája. Bár képes jelentősen lelassítani a szőrnövekedést, a hatása egyáltalán nem végleges: rendszeresen ismételni kell. Ha azért lennének benned kételyek a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatban, mert úgy hiszed, már voltál végleges szőrtelenítésen, de a szőrszálaid visszanőttek, fontos, hogy tudd: valószínűleg csak egy IPL kezelésen jártál.

A jó hír, hogy ezek szerint még nem tudod, de tényeg létezik végleges megoldás!

A lézeres szőrtelenítés ugyanis orvosi lézerrel történik, amely fényenergiája a szőrszálak pigmentanyagában nyelődik el. Ezáltal a hő közvetlenül a szőrtüszőbe jut és elpusztítja a növekedési fázisban lévő szőrtüszőket. Bár egyetlen alkalom nem elég, egy kezeléssorozat hatása valóban véglegesnek tekinthető!

Alkalmassági vizsgálat

Azt, hogy mennyivel komolyabb eszköz az orvosi lézer a kozmetikai szalonokban található készülékeknél, jól szemlélteti, hogy kizárólag egy alkalmassági vizsgálat után foglalhatsz hozzánk időpontot!

Erre azért van szükség, mert sajnos nem mindenkin végezhető el a kezelés: bőrtípus és szőrzet függő, hogy valaki alkalmas-e rá. Mivel a beavatkozás a pigmentek által elnyelt hőenergián alapszik, a leghatékonyabban világos bőr és sötét szőrszálak esetén működik. Barna bőr esetén fennáll a sérülésveszély, világos szőrszálak esetén pedig kérdőjelessé válhat a hatékonyság.

Hírlevél feliratkozás

Kizáró tényezők

Ha orvosunk alkalmasnak talált téged a kezelésre, még mindig fontos, hogy tudd, mely esetekben nem végezzük el a kezelést! Mivel a technológia nem működik napbarnított bőrön,  kizáró tényező, ha a közelmúltban napoztál vagy szoláriumoztál. Akkor sem vállaljuk a kezelés elvégzését, ha olyan gyógyszert szedsz vagy szedtél nemrég, ami fokozza a bőr fényérzékenységét (ilyenek például az antibiotikumok, bizonyos fájdalomcsillapítók, a bőrgyógyászati gyógyszerek, és az egyes vitaminkészítmények). A terhesség és a szoptatás szintén kizáró tényező, valamint arra is fel fogjuk hívni a figyelmedet, hogy az időpontod foglalásakor figyelj a ciklusodra is: a menstruáció ideje alatt nem ajánlott a kezelés.

A szükséges alkalmak száma

Egyénfüggő, hogy ki hogyan reagál a kezelésre, azért általánosságban elmondható, hogy 4-8 alkalom alatt képesek vagyunk 90%-kal csökkenteni a meglévő szőr mennyiségét! Az alkalmak közt pedig legalább 8-9 hétnek kell eltelnie! Ha ennél hosszabb időre nyújtanád a két alkalom közti szünetet (például egy nyaralás miatt), nincs okod az aggodalomra:  kollégáinkkal egyeztetve ezt nyugodtan megteheted.

Szőrtelenítés lézerrelFájdalmas a kezelés?

Természetesen változó, hogy kinek milyen a fájdalomtűrő képessége. Pácienseink és a saját asszisztenseink személyes tapasztalatai alapján elmondható, hogy a kezelés nem fájdalmas, vagy csak minimális csipkedő érzéssel jár.

Ismerd meg a Bársonyban használt technológiát, az Alexandrite lézert!

A Bársony Orvos-Esztétikában kizárólag csúcstechnológiás gépekkel dolgozunk. Ez a végleges szőrtelenítés esetén sincs másként: a kezelésekhez a világon egyedülálló Alexandrite lézert használjuk. Egyedül ez a készülék képes 755 nanométer hullámhosszúságú energiasugár kibocsátására, így a kezelés rendkívül hatékony és precíz. A bőrre kerülő fény kizárólag a célszövetben, a szőrszálak pigment-tartományában nyelődik el, a környező bőrfelületben nem, ezért teljes biztonsággal alkalmazható, hiszen a szöveteket nem károsítja. Hatékonyságánál fogva az Alexandrite sokkal gyorsabb, mint a többi technológia, így akár a felére is csökkenthető a szükséges kezelések száma!

 

barsony.hu - Prospektus
Bársony magazin
Mindent a lézeres szőrtelenítésről
Borotva, hideggyanta, meleg gyanta, epilátor, szőrtelenítő krém, hosszú nadrág harminc fokban. Dolgok, amikből a legtöbb nőnek már elege van, amikor...
Orvosi lézeres szőrtelenítés
Dr. Szabó Tünde bőrgyógyász szakorvossal beszélgettünk a lézeres szőrtelenítésről, a lézerekről és arról, hogy miért fontos az orvosi háttér...
Lézeres szőrtelenítés Alexandrite lézerrel
Azzal ellentétben, amit sokan hangoztatnak, a testszőrtelenítés nem az utóbbi évtizedekben vált népszerűvé, már több ezer éve létezik. A lengén...
Lézeres szőrtelenítés nyáron
Végezhető-e nyáron is a lézeres szőrtelenítő kezelés? A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt most sokaknak elmaradt a lézeres szőrtelenítő kezelése...
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek