25 ÉVE A MEGBÍZHATÓ VÁLASZTÁS

Mindent a lézeres szőrtelenítésről

Borotva, hideggyanta, meleg gyanta, epilátor, szőrtelenítő krém, hosszú nadrág harminc fokban. Dolgok, amikből a legtöbb nőnek már elege van, amikor a lézeres szőrtelenítés mellett dönt. Ha már te is unod ezt a listát és végleges megoldást keresel, jó helyen jársz: összeszedtük neked a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat!

 

Lézeres szőrtelenítésIPL technológia vagy orvosi lézer?

Sokan keverik a fogalmakat, ezért is fordulhat elő, hogy az egyes szalonok által végleges megoldásként hirdetett IPL kezelés csalódást okoz…

Az IPL csak egy villanófényes eljárás, ami tulajdonképpen a gyantázás alternatívája. Bár képes jelentősen lelassítani a szőrnövekedést, a hatása egyáltalán nem végleges: rendszeresen ismételni kell. Ha azért lennének benned kételyek a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatban, mert úgy hiszed, már voltál végleges szőrtelenítésen, de a szőrszálaid visszanőttek, fontos, hogy tudd: valószínűleg csak egy IPL kezelésen jártál.

A jó hír, hogy ezek szerint még nem tudod, de tényeg létezik végleges megoldás!

A lézeres szőrtelenítés ugyanis orvosi lézerrel történik, amely fényenergiája a szőrszálak pigmentanyagában nyelődik el. Ezáltal a hő közvetlenül a szőrtüszőbe jut és elpusztítja a növekedési fázisban lévő szőrtüszőket. Bár egyetlen alkalom nem elég, egy kezeléssorozat hatása valóban véglegesnek tekinthető!

Alkalmassági vizsgálat

Azt, hogy mennyivel komolyabb eszköz az orvosi lézer a kozmetikai szalonokban található készülékeknél, jól szemlélteti, hogy kizárólag egy alkalmassági vizsgálat után foglalhatsz hozzánk időpontot!

Erre azért van szükség, mert sajnos nem mindenkin végezhető el a kezelés: bőrtípus és szőrzet függő, hogy valaki alkalmas-e rá. Mivel a beavatkozás a pigmentek által elnyelt hőenergián alapszik, a leghatékonyabban világos bőr és sötét szőrszálak esetén működik. Barna bőr esetén fennáll a sérülésveszély, világos szőrszálak esetén pedig kérdőjelessé válhat a hatékonyság.

Hírlevél feliratkozás

Kizáró tényezők

Ha orvosunk alkalmasnak talált téged a kezelésre, még mindig fontos, hogy tudd, mely esetekben nem végezzük el a kezelést! Mivel a technológia nem működik napbarnított bőrön,  kizáró tényező, ha a közelmúltban napoztál vagy szoláriumoztál. Akkor sem vállaljuk a kezelés elvégzését, ha olyan gyógyszert szedsz vagy szedtél nemrég, ami fokozza a bőr fényérzékenységét (ilyenek például az antibiotikumok, bizonyos fájdalomcsillapítók, a bőrgyógyászati gyógyszerek, és az egyes vitaminkészítmények). A terhesség és a szoptatás szintén kizáró tényező, valamint arra is fel fogjuk hívni a figyelmedet, hogy az időpontod foglalásakor figyelj a ciklusodra is: a menstruáció ideje alatt nem ajánlott a kezelés.

A szükséges alkalmak száma

Egyénfüggő, hogy ki hogyan reagál a kezelésre, azért általánosságban elmondható, hogy 4-8 alkalom alatt képesek vagyunk 90%-kal csökkenteni a meglévő szőr mennyiségét! Az alkalmak közt pedig legalább 8-9 hétnek kell eltelnie! Ha ennél hosszabb időre nyújtanád a két alkalom közti szünetet (például egy nyaralás miatt), nincs okod az aggodalomra:  kollégáinkkal egyeztetve ezt nyugodtan megteheted.

Szőrtelenítés lézerrelFájdalmas a kezelés?

Természetesen változó, hogy kinek milyen a fájdalomtűrő képessége. Pácienseink és a saját asszisztenseink személyes tapasztalatai alapján elmondható, hogy a kezelés nem fájdalmas, vagy csak minimális csipkedő érzéssel jár.

Ismerd meg a Bársonyban használt technológiát, az Alexandrite lézert!

A Bársony Orvos-Esztétikában kizárólag csúcstechnológiás gépekkel dolgozunk. Ez a végleges szőrtelenítés esetén sincs másként: a kezelésekhez a világon egyedülálló Alexandrite lézert használjuk. Egyedül ez a készülék képes 755 nanométer hullámhosszúságú energiasugár kibocsátására, így a kezelés rendkívül hatékony és precíz. A bőrre kerülő fény kizárólag a célszövetben, a szőrszálak pigment-tartományában nyelődik el, a környező bőrfelületben nem, ezért teljes biztonsággal alkalmazható, hiszen a szöveteket nem károsítja. Hatékonyságánál fogva az Alexandrite sokkal gyorsabb, mint a többi technológia, így akár a felére is csökkenthető a szükséges kezelések száma!

 

barsony.hu - Prospektus
Bársony magazin
Lézeres szőrtelenítés nyáron
Végezhető-e nyáron is a lézeres szőrtelenítő kezelés? A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt most sokaknak elmaradt a lézeres szőrtelenítő kezelése...
Orvosi lézeres szőrtelenítés
Dr. Szabó Tünde bőrgyógyász szakorvossal beszélgettünk a lézeres szőrtelenítésről, a lézerekről és arról, hogy miért fontos az orvosi háttér...
Mindent a lézeres szőrtelenítésről
Borotva, hideggyanta, meleg gyanta, epilátor, szőrtelenítő krém, hosszú nadrág harminc fokban. Dolgok, amikből a legtöbb nőnek már elege van, amikor...
Lézeres szőrtelenítés Alexandrite lézerrel
Azzal ellentétben, amit sokan hangoztatnak, a testszőrtelenítés nem az utóbbi évtizedekben vált népszerűvé, már több ezer éve létezik. A lengén...
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek