23 éve a megbízható választás

A szőrtüszőgyulladás hatékony kezelése

A szőrtüszőgyulladás nemcsak esztétikai probléma, nagyon kellemetlen és fájdalmas is lehet.

Hogyan alakul ki a szőrtüszőgyulladás?

A kiváltó ok szinte minden esetben a szőrtüsző irritációja, a sérült hám esetében a kórokozók könnyen be tudnak jutni a szőrtüszőbe. A másik gyakori kiváltó ok a szőrszálak visszafordulása, a bőr alá benövő, visszakanyarodó szőrszálak, ami szintén gyulladás kialakulásához vezethet. Az irritációt gyakran az otthoni szőrtelenítő eljárások okozzák: epilálás, gyantázás, borotválkozás. Ezek mellett a túl szoros ruházat, a nem megfelelő kozmetikumok is okozhatnak gyulladást.
Fontos kiemelni a borotválkozás során kialakuló szőrtüszőgyulladást, hiszen ez az egyik leggyakoribb bőrgyógyászati, gyulladásos kórképek között szerepel, mellyel legtöbben nem is fordulnak orvoshoz. Egyik oka a helytelen borotválás, azaz a bőr nincs kellően felkészítve a borotválásra, nem elég puha, könnyen sérül.
Másik ok a higiénia hiánya vagy gyengesége, gyakran nincs fertőtlenítve a borotva, több családtag is használja, illetve borotválás után maga a bőr sincs lefertőtlenítve. Harmadik ok alkati tényezőkön alapszik, például elhízás, cukorbetegség esetén hajlamosabb lehet valaki a szőrtüszőgyulladásra.
Többféle típusú szőrtüszőgyulladás létezik, és bár a tünetek nagyon hasonlóak. Sokszor úgy fest, mint egy pattanás, a gyulladás közepén gyakran látható genny. Ettől még nem pattanás, és nem is úgy kell kezelni, mint a pattanásokat!

Szőrtüszőgyulladás

Hogyan kerüld el a szörtüszőgyulladást?

Javasolt a borotválkozás előtt meleg vizes fürdő vagy zuhany, a bőr megfelelő puhítása. Minden esetben fertőtlenített borotvát kell használni, illetve borotválkozás után a bőrt megfelelően kell fertőtleníteni. Ezek mellet javasolt még borotválások között a bőr rendszeres ápolása, hidratálása, puhítása.
Az otthoni rendszeres bőrradírozás, a különböző hámlasztó készítmények és szivacsok használata segíthet, a legeredményesebb azonban a lézeres szőrtelenítés, mely végleges megoldást kínál.
A szőrtüszőgyulladás hosszútávú következménye lehet a hegesedés, sőt hiperpigmentációt is okozhat. Ami azt jelenti, hogy barnás foltok maradnak a gyógyulás után a bőrön ami akár véglegessé is válhat.

Mi a megoldás?

A legjobb és legköltséghatékonyabb megoldás az, ha a problémát „gyökerestül” szüntetjük meg.
A lézeres szőrtelenítés által nyújtott eredmény véglegesnek tekinthető azon tüszők esetében, mely a lézer fénnyel érintkezett.
A lézer által kibocsátott nagy energiájú fény hőenergiává változik, melynek hatására a szőrtüsző működése leáll. A hatékony szőrtelenítéshez a lézer fényenergiájának a szőrszál pigmentanyagában kell elnyelődnie, mely közvetlenül a szőrtüszőbe vezeti a hőt. Az Alexandrit lézer hatásmechanizmusa egyedülálló, hisz a bőrre kerülő fény és hő kizárólag a szőrszál pigment-tartalmában nyelődik el, így a környező bőrt és szöveteket sértetlenül hagyja.

Csilla több mint 6 éve páciensünk, nézze meg rövid véleményét a kezelésről!

 

barsony.hu - Prospektus
Bársony magazin
Mindent a lézeres szőrtelenítésről
Borotva, hideggyanta, meleg gyanta, epilátor, szőrtelenítő krém, hosszú nadrág harminc fokban. Dolgok, amikből a legtöbb nőnek már elege van, amikor...
A lézeres szőrtelenítésről
Lézeres szőrtelenítés=végleges szőrtelenítés Ha nem akarsz többé szőrtelenítéssel bajlódni! Ha már unod a szőrtüszőgyulladást! Ha nem akarsz többé...
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek