Hogyan tüntessük el a zavaró pigmentfoltokat?

Dióhéjban a villanófényes és a lézeres kezelésekről

Amit a bőrről tudni kell

Bőrünk az egyik legnagyobb kiterjedésű szervünk, mely megvéd a mechanikai hatásoktól, a hidegtől, a melegtől, a káros anyagoktól, kórokozóktól és a napfénytől. A bőr aktív munkát végez: D-vitamint termel, szabályozza a testhőmérsékletet, továbbítja a felszínére került hatóanyagokat és számos anyagcsere- és immunfolyamat színteréül szolgál. A bőr felszíne közel 10 kg súlyt és 2 km²-t tesz ki. Három rétegből áll: a felhámból, az irhából és a bőr alatti kötőszövetből. A bőr pigmetfoltos elváltozása, akár a mélyebb rétegekben, a hámba és a kötőszövetben  is megtörténhet.

Kezelésének több módszere is létezik:

  • Sokáig alkalmazták és még ma is használják a különböző halványító krémeket. Ezekben hámlasztó anyag található, mely a bőr felső rétegeiből képes eltüntetni a foltokat. Ezek az anyagok gátolják a pigmenttermelő sejtek termelődését.
  • Léteznek kémiai és fizikai hámlasztással működő eljárások is.
  • Az igazán hatásos eljáráshoz villanófény vagy lézer szükséges. Miért mondják azt, hogy a lézer az egyik leghatékonyabb eljárás?

Dióhéjban a villanófényes és lézeres kezelésekről

A kezelést egy orvosi vizsgálat előzi meg, melynek során az elváltozás milyensége alapján dönti el a bőrgyógyász szakorvos, hogy a villanófény vagy a lézer hatásosabb kezelés az adott esetben.

A villanófény egy látható fény, mely 530 és 1200 nanométer hullámhosszig terjedő fénnyel dolgozik.

A lézer jellegzetessége, a működésében rejlik. A lézerfény energiája a festéket tartalmazó sejtekben hőenergiává alakul. Szétroncsolja ezeket a sejteket, és elégeti, szétrobbantja a festékszemcsék egy részét is. Az eljárás a környező szöveteket megkíméli, hegesedést nem okoz. Nagyobb kiterjedésű területeket lézer szkennerrel kezelik.

Lézeres kezeléstősztől tavaszvégéig, nyár elejéig ajánlatos elvégezni, de ha valaki betartja a fényvédelmet még nyáron is megszabadulhat pigmentfoltjaitól. Csak fehérbőrön végezhető az eljárás, nap barnított bőrön nem lehetséges. A kezelést követően 1 hónapig még nem szabad, hogy nap érje a kezelt területet.

A lézeres eljárás során apró csipkedő érzést tapasztal a páciens. Ám az eredmény érdekében, aki elszánt, az gond nélkül kibírja a lézeres beavatkozást.

Kérdezzen az orvostól!

Ha többet szeretne tudni kezeléseinkről, ha nem biztos benne, melyik nyújtaná az Ön számára az ideális megoldást, tegye fel kérdéseit szakorvosainknak!

Kérdezni szeretnék

Pácienseink véleménye

Ők azok, akik változtattak azokon a problémákon, amik esetleg már évek óta nehezítették a mindennapjaikat és nálunk szerzett tapasztalataikat megosztják kedves olvasóinkkal.

Elolvasom

Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, és személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek