"Ahogy idősödünk, úgy vetkőzzük le a megfelelési kényszert”

- INTERJÚ HŰSÉGES PÁCIENSÜNKKEL, KÖBÖL ANITÁVAL - 

A modell szakmában kíméletlenek a lányokkal, egy-egy casting alkalmával a modellek rengeteg kritikának vannak kitéve. Rád hogyan hatott, hogy ilyen fiatalon csöppentél bele ebbe a világba?

Interjú Köböl Anitával

Nagyon fiatalon, 12 évesen kerültem a modellkedés és a szépségversenyek közelébe. Egy gyereknek még nincs kialakult énképe, ezért a környezet visszajelzései alapján fogja magát megítélni. Az esetemben ez nem volt túl szerencsés, hiszen akkoriban kizárólag a csontsovány modellek voltak divatban, a Jennifer Lopez és Kim Kardashian alkatú nők még sehol sem voltak. 178 centi és 55 kiló voltam, mégis rendszeresen kritizáltak a súlyom miatt, aminek meg is lett a következménye: állandóan fogyókúráztam, mert próbáltam megfelelni az elvárásoknak, de közben borzasztóan éreztem magam a bőrömben. Azt hiszem, akkoriban rengeteget roncsolódott az önbizalmam…

Szerintem 30 éves korom körül ébredtem öntudatra, akkor jöttem rá, hogy csak az számít, hogy saját magamnak megfeleljek. Ez a felismerés nagyon sokat segített: elfogadtam magam. Mostmár sokkal jobban érzem magam a bőrömben, és mivel jókedvű, vidám, humoros nő vagyok, szerintem ez sokak szemében megszépít engem.

Hozzád hasonlóan sokan állítják, hogy 30 körül találtak igazán magukra. Szerinted mit tud ez a kor, ami miatt ennyien emlegetik?

A fiatalság kultuszát éljük, ezért sokan nem hiszik el, de a tudás és a bölcsesség az idősebb korosztálynál van.

Ez a nőkre még inkább igaz: ahogy érik egy nő, annál jobban kiteljesedik a személyisége, és annál inkább levetkőzi azokat a kliséket, amiket a környezete bélyegként próbált meg ráragasztani. Ez a folyamat nagyon sokat formál egy nő személyiségén! Ahogy idősödünk, úgy vetkőzzük le a megfelelési kényszert, ezzel pedig feloldódik az a feszültség, ami korábban bennünk volt. Aki felszabadult, az jól érzi magát a bőrében, és ezt a környezete is észreveszi! A külvilág kisugárzás alapján ítél: minél jobban érzed magad a bőrödben, annál vonzóbb leszel mások szemében is.

Említetted, hogy korábban a kritikák hatására rengetegszer fogyókúráztál. Most, hogy helyén van az önértékelésed, meddig mész el a szépségért?

Vállalom, hogy plasztika ellenes vagyok - ez alól persze kivételt képez, ha valakinél orvosi szükséglet indokol egy beavatkozást - az adottságaink átalakításában és a túlzásokban nem hiszek, a prevencióban viszont igen! Tini korom óta járok kozmetikushoz és szerintem az orvos-esztétika közelebb áll a kozmetikához, mint a plasztikai sebészethez, ezért ez abszolút belefér.

Ezek olyan beavatkozások, amelyek során senkit nem szabnak át, de a bőr állapotán tudnak javítani, ráadásul olyan módszerekkel, amelyek a bőrben alapból is meglévő anyagok stimulálásával segítenek. Szerintem egy-egy ilyen beavatkozás, vagy a lézeres szőrtelenítés - ami megkönnyíti a nők életét - teljes mértékig belefér!

Sokan figyelnek rád, mit szeretnél közvetíteni feléjük?

Köböl Anita lézeres szőrtelenítő kezeléseLeginkább azt, hogy ne a tökéletesség legyen a cél! 35 éves nő vagyok, vannak mimikai ráncaim és narancsbőröm is - ha csak egyetlen embernek segítek azzal, hogy ezeket felvállalom, akkor bátran megteszem! Épp ezért az Instagramon lévő képeim nincsenek retusálva, nem használom a Photoshopot. Azt szeretném közvetíteni, hogy hazugságok helyett inkább a realitások talaján mozogva hozzuk ki magunkból a maximumot helyes táplálkozással, sporttal, elegendő alvással, és esetleg egy-egy orvos-esztétikai kezeléssel.

Miért éppen a Bársony Orvos-Esztétika mellett tetted le a voksodat?

Mert valahányszor belépek a klinikára, mindig elájulok a bánásmódtól, amiben részem van! Kedves, mosolygós, közvetlen kollégák fogadnak, akik figyelnek az igényeimre és tisztában vannak az adottságaimmal, így mindig személyre szabott kezelést kapok. Szerintem nekünk, akik egy ilyen helyen az énidőnket töltjük, nagyon fontos, hogy valóban királynőnek érezzük magunkat - és ez itt, a Bársonyban megtörténik!


Köböl Anitával páciensünk,  Molnár Viola Anna újságíró beszélgetett.

Bársony magazin
Beszélgetés Dobos Evelinnel
- páciensünkkel, Dobos Evelin színésznővel beszélgettünk.   Még csak 27 éves, de már ki meri mondani: sok jó dologban vett részt. A Bársony...
Epres Panni
- INTERJÚ HŰSÉGES PÁCIENSÜNKKEL, EPRES PANNIVAL -  Modellként már többször illettek a “királynői szépség” jelzővel.  Te mindig tisztában voltál vele...
Interjú Bodnár Évával
- INTERJÚ BODNÁR ÉVÁVAL, A BÁRSONY ORVOS-ESZTÉTIKA IGAZ-  A szépészeti beavatkozásokat ellenzők egyik leggyakrabban ismételt mondata, hogy “Tudni...
Beszélgetés Bolla Viktóriával
- INTERJÚ HŰSÉGES PÁCIENSÜNKKEL, BOLLA VIKTÓRIÁVAL -  Számodra mi a szép, te hogyan definiálod a szépséget? Nincs szépségideálom és nem is hiszek...
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek