23 éve a megbízható választás

Arcápolás, arckezelés - a legfontosabb tudnivalók

Megelőzés és kezelés hatékonyan

Mit tehetünk azért, hogy bőrünk sokáig megőrizze rugalmasságát és fiatalos legyen?

A bőr öregedését csupán 20%-ban befolyásolja a genetika, 80%-ban életmódunk és kialakult bőrápolási szokásaink függvénye. A dohányzás, az étkezési, alvási és napozási szokások mind hatással vannak a bőröd állapotára, így érdemes tudatosan, már fiatalkorban is sokat tenni ráncaid megelőzése érdekében. Ha időben kezded el a tudatos bőrápolást, arcod sokáig szép és egészséges marad.

Ha már kialakult problémával fordulsz szakemberhez, akkor sincs veszve semmi. A mai modern korban számos olyan hatóanyag és orvos-esztétikai kezelés áll rendelkezésre, mely képes javítani a bőr struktúráját, halványítani vagy eltüntetni a ráncokat, fiatalos megjelenést biztosítva.

Mik legyenek a legfontosabb tényezők az arcápolásodban?

Arcápolás- Megfelelő arcápolás rutin összeállítása. 
Fontos, hogy legyen egy olyan – a bőröd állapotának és életkorodnak megfelelő – többlépcsős arcápolás rutinod, melyet naponta alkalmazol. Így juttatod bőrödet a megfelelő hatóanyagokhoz. Az első és legfontosabb lépés az arctisztítás, ezt követően történik a hatóanyagok bevitele. Használhatsz szérumot, krémeket, ampullákat, esetleg maszkokat. Már ennél a lépésnél is érdemes szakember segítségét kérni, hogy a bőrtípusodnak és az életkorodnak megfelelő rutint tudjad választani és használni. Hosszútávon bőröd meghálálja a gondos ápolást.

- Fényvédelem
A bőr korai öregedése szempontjából nagyon lényeges tényező. Fiatalabb korban a nők nem feltétlenül tulajdonítanak neki jelentőséget, azonban a későbbi ráncok és bőrminőség szempontjából az egyik leglényegesebb tényező. Az UVA és UVB sugarak oly mértékben képesek a bőrt károsítani, mely a későbbiekben már visszafordíthatatlan lehet. Az UVA-sugarak segítik elő a barnulást, és ezek a felelősek a ráncok, valamint az idő előtti öregedés más jeleinek a kialakulásáért is. Az UVB-sugarak pedig akár napégést és bőrrákot is okozhatnak. Az UVA-sugarak áthatolhatnak a felhőkön és az üvegen, egész évben jelen vannak, így ajánlatos mindennap fényvédelmet alkalmaznod.
A bőröregedés tünetei között szerepel a közvetlen és közvetett DNS-károsodás, az UV-sugárzás hatására történő szabadgyökképződés, és a kollagén lebomlása, melynek eredményeként ráncok jelennek meg és bőröd idő előtt öregedni kezd. Mivel az arc, a kéz és a dekoltázs nagyobb mértékben ki van téve az UV-sugárzásnak, mint a test többi része, ezeknek a területeknek – különösen az arcbőrnek – egész évben védelemre van szükségük, hogy az öregedés látható jeleit csökkenteni lehessen.
A napozás hatásaira különösen igaz, hogy több év elteltével összeadódva jelentkeznek. A bőröd bizony nem felejt, különösen a leégéseket tekintve. Megfelelő fényvédelem mellett (minimum 30 SPF) elkerülhetjük a bőr idő előtti öregedését. 
Arcbőr hidratálása

- Hidratálás: kívül és belül
Nem elég csupán egy jó minőségű arckrémet kiválasztanod, a belső hidratálás is elengedhetetlen bőröd minőségének megtartásához. Minimum napi 2,5 liter szénsavmentes víz szükséges ahhoz, hogy sejtjeid megfelelően működjenek, megőrizzék rugalmasságukat.


- Arckezelések
Fontos tudni, hogy az otthon használt krémek nem képesek a bőr olyan mély rétegébe eljutni, ahol a ráncok valójában kialakulnak. Az orvos-esztétikai kezelések éppen ebben segítenek.
Ma már számtalan olyan kezelés áll rendelkezésedre, mely képes a bőrminőség javítására, ránctalanításra - mindezt műtéti beavatkozás nélkül. Az esztétikai kezelések látványban és hatékonyságban is erősebbek, mint egy kozmetikai kezelés. Mivel noninvazív eljárásokról beszélünk, így nem járnak felépülési idővel. A kezelések nem csak egy már kialakult problémára alkalmazhatóak, hanem megelőzés jelleggel is, akár már 25-30 éves kortól.
Az emberi test a növekedés fázisa után gyorsan az öregedés fázisába lép (ez nem a biológiai életkort jelenti) és ez sejtszinten is igaz. Az idő előrehaladtával a bőrben számos szövettani elváltozás történik: a felhám elvékonyodik, a ráncok mélyén sorvadás mutatható ki, megcsappan a bőrt tápláló erek száma, a rugalmasságot és feszességet biztosító rostok szerkezete felbomlik, és mennyiségük csökken. A ráncok kialakulásában a kollagénnek fontos szerepe van: mennyisége jelentősen csökken, feltöredezik, és szerkezete abnormálissá válik, ezáltal a bőr veszít feszességéből.

A ráncok eltüntetésében leggyakrabban alkalmazott botox kezelés vagy hialuronsavas feltöltés mellett egyre korszerűbb bőrfiatalító eljárások is rendelkezésre állnak, ilyen a VIVACE – frakcionált multi mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés, a frakcionált lézerrel vagy az IPL-lel történő photorejuvenáció, a dermaroller-kezelés, valamint a legújabbnak számító szálas kontúrozás (Thread Lifting) és a fókuszált ultrahanggal történő arclifting -UTIMS HIFU kezelés. 


A VIVACE kezelés az egyik legnépszerűbb pácienseink körében, nem véletlenül. A VIVACE készülék bipoláris rádiófrekvenciás energiát közvetít a bőrbe, mely apró mikrosérüléseket okoz.
Az ép területektől elinduló öngyógyító folyamat indul el, mely gyors és látványos eredményeket mutat. Az újra képződött bőr egyenletesebb felszínű és tónusú, több kollagént és elasztint tartalmaz, és feszesebb látványt nyújt.
 A Végleges hatását 4-6 hónap alatt fejti ki, az eredmény pedig évekig is tarhat. Epres Panni manöken és édesanya , Molnár Viola Anna újságíró  is a Bársonyban szépül és kolléganőink egyik kedvence kezelése is.

A páciensek számára szakorvos segít kiválasztani a legmegfelelőbb kezelést vagy kezelés kombinációt, mely személyre szabottan a leghatékonyabb. Az eredmény mindenképpen egy természetes hatású arcfiatalítás lesz. A végeredményről pácienseink a legtöbbször úgy számolnak be, hogy rengeteg bókot kaptak a megjelenésükkel kapcsolatban. A változás természetes, kiemeli az arc szépségeit, halványítja a ráncokat, lágyítja a vonásokat és egységes bőrképet eredményez. Mindezt garantálja a több mint 23 éves tapasztalat az orvos-esztétika területén és a több ezer elvégzett kezelés.
 

Vásárlás ikon
A kezelést megvásárolhatja bankkártyával webshopon keresztül >>

barsony.hu - Prospektus
Bársony magazin
Sabján Johanna a VIVACE kezelésről
Náunk járt Sabján Johanna, a COSMO Teszter magazin főszerkesztője. Olvassátok el véleményét a VIVACE kezelésről! A magazinban megjelent szöveget...
VIVACE kezelés napló
A Vivace kezelésről röviden, mely három módszer hatását ötvözi: Kollagén indukciós terápia – A bőr mélyebb rétegeiben stimulálja az új kollagén és...
Molnár Viola a VIVACE kezelésről
  A posztjaidból érződik egyfajta egészséges mértékű önbizalom. Ez mindig megvolt benned? Egyáltalán nem, ez egy hosszú folyamat eredménye....
Csákány Mónika Vivace
Első gyermeke születésekor átmenetileg kiszállt a népszerű sorozatból, amiben játszott, hogy főállású édesanya legyen. Lánya, Lili ma már három és...
Kezeléseink ára

Kötelezettség nélkül is felkeresheti klinikánkat, hogy személyesen tájékozódjon kezelt pácienseink tapasztalatairól, eddigi eredményeinkről.

Részletek

Szépségpont gyűjtés

Szeretné Ön is jelentős kedvezményekkel, vagy akár ingyen megoldani esztétikai problémáit? A Bársony Szépségpontokkal ez lehetséges.

Részletek